Književna radionica sa Jergovićem u Banjaluci!

Autor:

Poznati pisac Miljenko Jergović, u sklopu projekta Mondo.ba portala "Priče iz komšiluka", održaće književnu radionicu za neafirmisane pisce 8. oktobra u Banskom dvoru u Banjaluci!

Književna radionica sa Jergovićem u Banjaluci! Foto: Vedran Ševčuk/MONDO

Tom prilikom Jergović će regionalnim književnim nadama, učesnicima konkursa "Priče iz komšiluka", prenijeti svoje znanje i iskustvo u kreiranju kratkih priča, a drugi dio predavanja biće otvoren za javnost. Učešće na radionici je besplatno!

Predavanja će biti održana u Crvenom salonu Banskog dvora, a detalje gostovanja Jergovića i uslove učešća na ovoj prestižnoj radionici objavićemo naknadno.

Ove godine projekat "Priče iz komšiluka" podržan je od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Miljenko Jergović rođen je 1966. godine u Sarajevu, a od 1993. godine živi i radi u Zagrebu. Do sada je objavio preko 40 knjiga, a njegova djela su prevedena na dvadesetak jezika, pa ga mnogi s pravom smatraju za najznačajnijeg savremenog pisca u ex-Yu regionu.

U februaru ove godine Jergović je održao sjajno književno veče u Velikoj sali Banskog dvora u Banjaluci, kome je prisustvovalo skoro 500 ljudi, što ovaj događaj zasigurno svrstava među najvažnija ovogodišnja kulturna dešavanja u gradu na Vrbasu.

Kako je na toj promociji bilo pročitajte OVDJE, a u nastavku pogledajte video intervju koji je poznati pisac tom prilikom dao za naš portal...

Izvor: Mondo BiH/YouTube

Ostale vijesti