• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladost Srpske želi trofej pred domaćom publikom

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Na prvi U-16 Međunarodni turnir, koji će u subotu i nedjelju biti održan na Gradskom stadionu u Banjaluci, u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske, stižu beogradski Partizan, Olimpija iz Ljubljane i austrijski Kapfenberg.

 Prvi međunarodni turnir za fudbalere 2003. i 2004. godište u Banjaluci, reprezentacija Srpske Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prvi Međunarodni turnir u Banjaluci za fudbalere rođene 2003. i 2004. godine, u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS), biće održan u subotu i nedjelju na Gradskom stadionu, a nastupiće reprezentacija Republike Srpske, Partizan (Beograd), Olimpija (Ljubljana) i Kapfenberg (Austrija).

Generalni sekretar FSRS Goran Ćejić istakao je da krovna kuća fudbala Srpske ovaj turnir organizuje sa željom da promoviše fudbal i fudbalski sport na prostoru RS, te uzvrati gostoprimstvo ekipama koje su ranijih godina ugostile mlade fudbalere iz Republike Srpske.

U-13 SELEKCIJA U ČEŠKOJ

Predstojećeg vikenda i U-13 reprezentacija Republike Srpske učestvovaće na međunarodnom turniru u Jablonecu (Češka). "Naša U-13 selekcija brani trofej u Jablonecu, tako da se nadamo da ćemo ovog vikenda osvojiti dva turnira", poručio je Ćejić.

"Kao strukovni savez, za primarni cilj imamo razvoj fudbala na prostoru RS, a pritom želimo i da prezentujemo Srpsku na kvalitetan način, da je pokažemo svima kojima smo mi išli u goste, kako imamo divnu otadžbinu i gradove, te kvalitetne fudbalere. Stoga smo odlučili da organizujemo međunarodni turnir, sa željom da on postane tradicionalni, svake godine u nekom drugom gradu RS. Tako bismo prezentovali naše gradove, ali i samu Republiku Srpsku i njene fudbalere, koji bez sumnje posjeduju kvalitet."

Generalni sekretar FSRS ponosan je na činjenicu da će mladi fudbaleri Republike Srpske, nakon što su u nekoliko navrata nastupali kao gosti na raznim turnirima, konačno dobiti priliku da se predstave domaćoj publici.

"Ovo je prvi put da organizujemo turnir na ovakvom nivou. Dobili smo potrebnu saglasnost i od Fudbalskog saveza BiH, tako da je sve proteklo bez problema. Odlučili smo se da krenemo od Banjaluke, koja je sjedište FSRS i administrativni centar RS. Nadam se da će dogodine to možda biti Bijeljina, Doboj, Trebinje, Bileća ili neki drugi grad u RS", dodao je Ćejić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Učesnici turnira danas će doputovati u Banjaluku, a osim utakmica, imaće priliku i da upoznaju grad na Vrbasu. Za subotu je u popodnevnim časovima zakazano zajedničko druženje, obilaženje grada, te upoznavanje sa istorijskim znamenitostima najvećeg grada Srpske.

"Danas u Banjaluku stižu svi učesnici turnira, Partizan, Olimpija i Kapfenberg, dok se juče okupila naša reprezentacija. Jesmo organizatori, ali želimo da osvojimo turnir i tako postanemo prvi koji će biti upisani u istoriju turnira kao pobjednici", naglasio je Ćejić.

U subotu od 9 časova na teren će fudbaleri Republike Srpske i Partizana, dok će dva časa kasnije snage odmjeriti Olimpija i Kapfenberg. Meč za treće mjesto biće odigran u nedjelju od 9, dok je finale zakazano za 11 časova.

Sve ekipe su podjednakog kvaliteta, prema najavama i oni žele da podignu trofej, tako da se za vikend očekuje velika borba i kvalitetan fudbal na Gradskom stadionu.

PODRŠKA

Veliku pomoć u organizaciji turnira pružilo je i Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS. "Oni su prepoznali našu ideju i podržaće nas u organizaciji, u čemo smo im zahvalni."

"Iskreno se nadamo da će stadion biti dobro popunjen. Najave iz Austrije i Slovenije su identične našim, dakle ekipe idu da osvoje turnir. Dolaze sa dječacima koji su članovi nacionalnih reprezentacija, dok Partizan stiže sa perspektivnom ekipom, isključivo 2004. godine, od kojih oni puno očekuju i ovo će im biti prvi međunarodni turnir", rekao je Ćejić.


FOTO: Novi dres reprezentacije Republike Srpske!

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kapiten U-16 reprezentacije Republike Srpske Dejan Popara, inače fudbaler Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići, pričao je o atmosferi koja vlada među igračima.

REPREZENTACIJA RS

Luka Damjanović, Filip Račić, Marko Babić, Danijel Šunić, David Vuković, Tibor Puškar (Borac), Aleksa Stupar, Marko Radić (Željezničar), Ignjatije Sarajlić (Zrinjski), Veljko Savić, Slaviša Pejić, Srđan Beuk (Kozara), Dejan Popara, Jovan Samardžić, Amar Sinanović (Zvijezda 09), Aleksandar Makić (Čukarički), Vasilije Jotić, Džafo Hadžić (Krupa), Mihajlo Jovašević (Sarajevo) i Aleksandar Hakvić (Crvena zvezda). Stručni štab: Igor Janković (selektor), Nikola Zeljković (trener), Damjan Ratković (trener), Dragan Đorđić (trener golmana), Bojan Vujanović (ljekar), Tanja Radivojević (fizioterapeut) i Dejan Todorić (sekretar).

"Želim sreću svim učesnicima turnira. Juče smo se okupili i odmah odradili prvi trening, dok nas danas očekuju još dva. Mislim da smo maksimalno spremni za turnir, koji želimo da osvojimo. U polufinalu se sastajemo sa Partizanom, nimalo lakim protivnikom i u taj meč ulazimo maksimalno ozbiljno. Naravno, očekujemo pobjedu i plasman u finale", optimista je Popara.

Na spisku reprezentacije, koju s klupe predvodi selektor Igor Janković, nalaze se fudbaleri iz banjalučkog Borca, Željezničara i Krupe, zatim Kozare, Zvijezde 09, Sarajeva, Čukaričkog i Crvene zvezde.

"Družimo se, kako na terenu, tako i van njega. Poznajemo se već dugo, igrali smo ranije razne turnire i vjerujem da ćemo ispuniti očekivanja. Samo igranje za reprezentaciju mnogo nam znači, uvijek se odazivamo pozivu i borimo se maksimalno. Prvi put igramo pred našim navijačima, što će nam svakako biti dodatni motiv", zaključio je mladi reprezentativac Republike Srpske, koja će na turniru u Banjaluci nastupiti u novim dresovima.

Po završetku turnira, u nedjelju od 13 časova planirana je dodjela nagrada i priznanja učesnicima turnira.

RASPORED UTAKMICA

Polufinale - subota:

09.00 Republika Srpska - Partizan
11.00 Olimpija - Kapfenberg

Nedjelja:

09.00 Meč za treće mjesto
11.00 Finale

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

turnir

Ljudi moj pozovite reprezentaciju tadžikistana, gambije, lombardije, katalonije bilo šta, nemojte se brukati i skrnaviti Republiku Srpsku svojim neznanjem i igranjem sa nekakvim C timovima fudbalskih klubova.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC