• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj ''Trke kroz Srbiju'': Žuta majica Salvadoru

Autor mondo.ba

Italijanski biciklista pobjednik 59. izdanja trke.

Biciklista Nortvejv Kofiloka Enriko Salvador ukupni je pobjednik 59. izdanja trke kroz Srbiju koja je završena posljednjom etapom voženom od Mionice do Požarevca.

Italijan nije imao problema da sačuva žutu majicu i prednost od 15 sekundi u posljednjih 155 kilometara jer je glavna grupa uglavnom bila kompaktna, a u bijegu su bili vozači koji su zaostajali u generalnom plasmanu.

Prvi na cilj stigao je član slovačke Dukle Jan Andrej Kuli, dok je mnogobrojnu publiku u Požarevcu razveselio reprezentativac Srbije Marko Danilović koji je zauzeo drugo mjesto. Treća pozicija pripala je Simoneu Inoćentiju iz ekipe Mito Sajkling tim.

Ipak, najviše razloga za zadovoljstvo ima Salvador koji je od prve etape lider u generalnom plasmanu. Slavio je u kružnoj trci u Istočnom Sarajevu, a prvi kroz cilj je prošao na poluetapi u Mionici.

"Vrlo sam srećan, osjećao sam se odlično od početka, a imao sam i veliku podršku i pomoć mojih timskih kolega. Ovo je jedna od najvećih pobjeda u mojoj karijeri. Organizacija je bila odlična, sve pohvale za odrađen posao od prvog do posljednjeg kilometra", rekao je Salvador koji je ipak morao da preda crvenu majicu za najboljeg sprintera Rikardu Bobu iz Mito sajkling tima.

Poslije člana ukrajinskog Fereija Banjalučanina Dušana Kalabe koji je osvojio drugo mjesto na Zlatiboru i peto u Mionici, junak srpskog biciklizma je Danilović. Momci selektora Nebojše Jovanovića vozili su hrabro u svim etapama, a nagrada je došla u posljednjoj.

"Bio sam u više bijegova od početka etape, imao sam veliku motivaciju i nadao se da mogu do pobjede. Slovak je čak pao u poslednjih četiri, pet kilometara pa sam morao da vučem konstantno, a on mi je u tim trenucima rekao da će se zadovoljiti drugim mestom. Na kraju me je prestigao jer sam se mnogo potrošio, odreagovao je malo nesportski, ali to nikada ne možete da predvidite. Generalno sam zadovoljan nastupom našeg tima jer i Kalabino drugo mjesto takođe računam kao naše", rekao je Danilović.

Kući zadovoljan ide i član "WSA KTM Grac" tima Moran Vermulen koji je sačuvao plavu majicu za najboljeg brdskog vozača, a ujedno je i najbolji mladi vozač pa mu je pripala i bijela majica.

Organizatori najdugovječnije trke u region položili su ispit najvišom ocjenom jer je sve proteklo u najboljem redu i bez ikakvih incidenata. On što je važno, uspjeli su u punoj mjeri da sprovedu u djelo moto ovogodišnjeg izdanja trke "Biciklizam i turizam zajedno". Spojili su dva najveća turistička centra Republike Srpske i Srbije, Jahorinu i Zlatibor, a osim prirodnih ljepota, karavan i mnogbrojni gosti mogli su da uživaju u gostoljubivosti svih gradova i opština domaćina počevši od Istočnog Sarajeva i Pala na jednoj, te Priboja, Mionice i Požarevca na drugoj strani Drine. Svi domaćini bili su 24 časa na usluzi, a ujedno su iskoristili priliku da pokažu najjače adute kojima raspolažu.

"Mogu samo da se zahvalim svima onima koji su pomogli u realizaciji ovako divnog događaja koji nas definitivno izdvaja od okruženja kada je biciklizam u pitanju. Zna se da smo dobri domaćini, a sada to znaju i ljudi iz više od 30 zemalja svijeta. Ova trka je naš ponos i veliki potencijal koji moramo da koristimo ne samo u toku njenog trajanja nego svih 365 dana u godini. Efekte polako uviđa sve više gradova i vjerujem da ćemo i jubilarnim 60. izdanju imati bar četiri etape, a naša želja je da bude i poneka više", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC