• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Republika Srpska preko Partizana do finala! (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Sigurna pobjeda U-16 reprezentacije Republike Srpske protiv vršnjaka beogradskog Partizana, na otvaranju prvog Međunarodnog turnira u Banjaluci, za fudbalere rođene 2003. i 2004. godine.

 U-16 Republika Srpska Partizan 4:2 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ni kiša, koja je povremeno padala i natopila teren, nije zasmetala mladim fudbalerima Republike Srpske da na Gradskom stadionu u Banjaluci pokažu raskošan talenat i u uvodnom meču prvog Međunarodnog turnira za fudbalere rođene 2003. i 2004. godine upišu ubjedljiv trijumf protiv beogradskog Partizana.

Mlade nade Srpske, koje s klupe predvodi selektor Igor Janković, prikazale su mnogo bolju igru protiv "crno-bijelih" vršnjaka i na kraju slavile 4:2 (2:1), te se plasirale u finale, gdje će im rival biti bolji Olimpija iz Ljubljane, koja je u drugom polufinalnom susretu deklasirala austrijski Kapfenberg 5:0.

REPUBLIKA SRPSKA - PARTIZAN 4:2 (2:1)

Domaćin je bolje otvorio meč i već u 16. minutu preko Marka Babića stekao prednost, da bi na 2:0 devet minuta kasnije povisio kapiten Dejan Popara.

Beograđani su u 36. minutu uspjeli prepoloviti zaostatak. Nakon neiskorištenog jedanaesterca, lopta se ponovo odbila do Sameda Baždara, koji je uspio da pogodi za 2:1.

U nastavku još tri gola.

Vasilije Jotić u 59. minutu ponovo je vratio prednost od dva gola Republici Srpskoj, da bi Bogdan Veljić nedugo zatim uzvratio i pogodio za 3:2.

Konačnih 4:2 postavio je Slaviša Pejić u 72. minutu.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Naš cilj je da osvojimo turnir. Dobro smo otvorili meč protiv Partizana, Imali nekoliko sjajnih prilika na početku, ali nismo uspjeli da postignemo gol. Ipak smo nastavili u istom ritmu, tako da smo rano stekli prednost od dva gola. Partizan se borio, iako su igrali sa timom godinu dana mlađim od našeg. Imali smo sreće u završnici, kada smo postigli dva gola i slavili. Čestitam protivniku na odličnoj borbi i korektnoj utakmici", poručio je Popara, kapiten i strijelac drugog gola za Srpsku.

Finalni meč na programu je u nedjelju od 11 časova, a dva časa ranije biće odigran susret za treće mjesto, u kojem će snage odmjeriti Partizan i Kapfenberg.

"U finalu igramo protiv Olimpije, koja je pokazala snagu protiv Kapfenberga. Maksimalno ćemo se spremiti za taj meč i siguran sam da će svaki igrač ostaviti srce na terenu. Nadam se da će uz dobru igru to biti dovoljno za pobjedu", zaključio je mladi predvodnik tima RS.

Podsjetimo, za mlade fudbalere nakon današnjih polufinalnih mečeva turnira, večeras će biti organizovano zajedničko druženje i šetnja Banjalukom, kako bi se upoznali sa gradom na Vrbasu, koji je domaćin prvog turnira ove vrste, koji je organizovao Fudbalski savez Republike Srpske.

REPUBLIKA SRPSKA: Damjanović, Sinanović, Jovašević, Makić (47. Puškar), Beuk, Hadžić (69. Vuković), Babić (47. Jotić), Đogić (69. Veljkić), Kahvić (47. Pejić), Popara, Račić (69. Radić). Selektor: Igor Janković.

PARTIZAN: Raković, Stašević (41. Cvetković), Jevremović (59. Trkulja), Nikolić, Stjepanović, Aćimović, Baždar (80. Vasić), Krasić (41. Stojanović), Smiljković (41. Veljić), Miraljemović (59. Knežević), Milosavić (80. Lazarević). Trener: Vladimir Ješić.

FOTO: NOVI DRES REPREZENTACIJE REPUBLIKE SRPSKE!

MLADOST SRPSKE ŽELI TROFEJ PRED DOMAĆOM PUBLIKOM

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Auh

Ko je pustio ovu djecu da nam unistavaju teren? Od FSRS nista pametno. Imate pomocni Borcev

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC