• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trivić: Dug Srpske skoro sedam milijardi KM

Autor SRNA

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić tvrdi da je ukupan dug Republike Srpske skoro sedam milijardi KM, a ne 5,8 milijardi.

Trivićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci, na kojoj je govorila o aktuelnoj ekonomskoj situaciji, rekla da "vlast u Srpskoj ne uključuje dug zdravstvenog sistema koji prelazi milijardu KM".

"Ukupno dugovanje javnih zdravstvenih ustanova u 2015. godini iznosilo je 513 miliona KM, a sa 31. martom ove godine iznosi 631 milion KM. Kada uključimo dugovanja Fonda zdravstvenog osiguranja to znači da zdravstveni sistem ima dug koji prelazi milijardu KM", navela je Trivićeva.

Govoreći o stranim investicijama, Trivićeva je rekla da je njihov prosječni priliv u u protekle četiri godine oko 120 miliona KM, što je, kako je ocijenila, na nivou statističke greške.

Kada je riječ o zaposlenima u Srpskoj, Trivićeva kaže da se navodi da je zaposleno 269.000 radnika, a da podaci Poreske uprave ukazuju da je taj broj u martu bio 251.252 radnika, od čega za 37.000 nisu uplaćeni doprinosi za zravstveno osiguranje.

Ona smatra da "vlast mora da rješava ove probleme, a ne da se bavi opštim političkim temama od kojih niko nema koristi".

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da će Perica Bundalo biti smijenjen sa mjesta šefa poslnika i da će ona zauzeti njegovo mjesto, Trivićeva je rekla da to prije Glavnog odbora PDP-a neće komentarisati.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Najjaci su mi ovi doktori nauka koji se hvale da imaju 3-4 djece, i poslanici su, i imaju navodno vremena citav dan da mlate praznu slamu i politicare. 3 djece jedva stizu i majke domacice, to je ogroman posao i odgovornost. Al eto, mogu one i politiku ganjati uz to

MONDO REPORTAŽE