• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže zamjena za Džeku - veteran ponovo u Italiji?

Autor mondo.rs

Veteran se vraća na "Čizmu", ali samo ukoliko jedan od dvojice napadača napusti "vječni grad".

Fernando Ljorente bi mogao ponovo u Seriju A.

Naime, prema navodima italijanskih medija, Roma je kontaktirala iskusnog napadača i dogovorila uslove sa njim, ali čitav posao će biti obavljen tek ukoliko Edin Džeko ili Patrik Šik napuste "Olimpiko".


On je praktično za Rimljane rezervna opcija, oni se nadaju da neće morati da mijenjaju u špicu, ali vjeruju njegovom iskustvu ukoliko ipak neki od postojećih ofanzivaca ode iz kluba.


Španac je tokom ovog ljeta povezivan, skoro isključivo, sa povratkom na Apenine. Tamošnji mediji su tvrdili da je njegov prelazak u Fiorentinu "gotova stvar", spominjali da je blizu Lacija, ali čini se da je ipak Roma ta koja je najbliža njegovim potpisu.

Sada je posao u rukama Edina Džeke, on je na izlaznim vratima, Antonio Konte ga želi u Interu, a čini se da i Bosanac preferira "Meacu" kao svoju sljedeću destinaciju.

Ipak, dogovor je i dalje daleko jer su "nerazuri" dugo pokušavali da privole Romelua Lukakua, ali čini se da to neće uspjeti, te da će ipak napadač Rimljana zadužiti njihovu opremu.

Kako piše "Gazeta delo Sport", iz glavnog grada je poslat ultimatum u Milan – crno-plavi imaju rok do kraja nedjelje da pošalju zadovoljavajuću ponudu, inače će čitav transfer biti stopiran.

Ukoliko gigant sa sjevera ispuni uslove, Džeko će postati njihov igrač, a Ljorente po svoj prilici zamjena za njega u bordo dresu.

Iskusni Španac je već nastupao u Seriji A, gdje je od 2013. do 2015. branio boje Juventusa sa kojim je osvojio i dva Skudeta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC