• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelik iz "1 u 2" u Mostaru, remi u Ugljeviku!

Autor mondo.ba

Velež je vodio na poluvremenu meča trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali je Čelik za pet minuta drugog dijela napravio preokret - 1:2 (1:0), dok su Zvijezda 09 i Mladost podijelili bodove - 1:1 (1:0).

Čelik se ne šali!

Poslije dva poraza u dva kola od Mladosti (1:3) i Zrinjskog u gradskom derbiju (1:0), Velež je pod imperativom dočekao zenički tim, ali je upisao i treći uzastopni neuspjeh u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine - 1:2 (1:0).

Zeničani su poslije gostujućeg trijumfa na "Pecari" (0:1) i remija sa osvajačem "duple krune" Sarajevom (0:0), osvojili sva tri boda na gostovanju Veležu u Mostaru i to poslije sjajnog preokreta.

Tako nije izgledalo u početku jer je domaćin pred oko 3.000 gledalaca na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima odlično ušao u utakmicu i već u petom minutu mogao do prednosti.

Poslije greške Petra Raguža, napadač Mostaraca Nusmir Fajić, koji nije bio u ekipi u prva dva kola, našao se "oči u oči" sa golmanom Čelika Bojanom Pavlovićem, koji je dobro reagovao i spriječio vođstvo Veleža.

Ipak, "rođeni" su u 17. minutu poveli iz penala nakon što je defanzivac Zeničana Ljubiša Pecelj igrao rukom u svom kaznenom prostoru nakon akcije Nusmira Fajića, a sudija Admir Musić pokazao na "bijelu tačku".

Brandao je bio siguran sa "kreča" za vođstvo Veleža - 1:0.

Napadao je Velež do samog odlaska na odmor, posebno agilan je bio Nusmir Fajić, koji je u nekoliko navrata bio za malo neprecizan poslije odličnih solo prodora.

Po povratku sa odmora u poluvremenu, Čelik je odmah pokazao da se ne šali i za samo pet minuta sjajnim "blic-krigom" preokrenuo rezultat.

Najprije je u 47. minutu majstorskim udarcem sa ivice kaznenog prostora izjednačio Ermin Huseinbašić - 1:1.

A onda tri minuta kasnije nakon centaršuta iz slobodnog udarca i gužve u šesnaestercu mrežu Mostaraca pogodio i Vedran Vrhovac - 1:2.

"Rođeni" su do kraja meča pokušavali da stignu barem do izjednačenja i jednog boda, ali nisu imali ni sreće s obzirom da je goste poslije prodora i udarca Brandaoa u 76. minutu spasila stativa.

Imao je i Fajić još nekoliko šansi, čak se u kaznenom prostoru desila i sporna situacija kada je rukom igrao as Čelika, ali se sudija Musić ovog puta nije oglasio i pokazao na jedanaesterac, pa je domaćin upisao i treći uzastopni poraz, koji bi vrlo lako mogao Ibru Rahimića da košta trenerske pozicije.

S druge strane, Čelik je preuzeo vrh tabele sa sedam bodova iz tri utakmice.

VELEŽ: Bobić, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Behram, Fajić, Brandao, Beriša, Fereira, Hasanović, Ćivić. Trener: Ibro Rahimić

ČELIK: Pavlović, Vrhovac, Dilaver, Huseinbašić, Grahovac, Isić, Pecelj, Perišić, Jamak, Raguž, Okić. Trener: Hasan Ozer

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Imperativ pobjede nakon dva startna poraza (Tuzla siti - 1:5, Borac 1:0), imala je i ekipa Zvijezde 09, koja je takođe ispustila prednost poslije prvih 45 minuta protiv Mladosti u Ugljeviku, ali je ipak uspjela da ostane neporažena i uknjiži prvi bod ove sezone - 1:1 (1:0).

Tim iz etno-sela Stanišići pokazao je i u prvim mečevima da ima ozbiljan tim, a u subotu se vratio Badara Bađi, koji je u 32. minutu asistirao Ognjenu Đelmiću za 1:0.

Iskusni napadač je tako ušao u istoriju Premijer lige BiH jer je postigao gol za svoj DEVETI klub u šampionatu BiH.

Mogla je Zvijezda 09 i do dvostruke prednosti da je malo precizniji bio Fedor Predragović, a potom i Badara Bađi, odnosno da golman gostiju iz Doboja kod Kaknja Semir Bukvić nije odlično intervenisao.

Međutim, u nastavku su gosti iz Doboja kod Kaknja ipak stigli do remija pogotkom Marija Crničkog u 67. minutu.

ZVIJEZDA 09: Manojlović, Benović, Mehmedagić, Đelmić, Badji, Stjepanović, Tojčić, Vojinović, Predragović, Correia, Marković. Trener: Boris Savić

MLADOST: Bukvić, Nikolić, Horić, Fanimo, Atajić, Hiroš, Hasić, Dujmović, Crnički, Bajić, Isaković. Trener: Elvedin Beganović

PREMIJER LIGA BIH - 3. KOLO:

Zvijezda 09 - Mladost 1:1 (1:0)
/Đelmić 32 - Crnički 64/

Velež - Čelik 1:2 (1:0)
/Brandao 17 pen - Huseinbašić 47, Vrhovac 50/

Tuzla siti - Borac 2:1

Sarajevo - Sloboda 3:0

Nedjelja:

Željezničar - Zrinjski (20.00) - Moja TV
Široki Brijeg - Radnik (20.30) - BHT1

TABELA: Sarajevo (+1) 7, Čelik (+1) 7, Tuzla siti (+1) 6, Željezničar 4, Mladost (+1) 4, Borac (+1) 4, Sloboda (+1) 4, Radnik 3, Zrinjski 3, Zrinjski 3, Široki Brijeg 1, Zvijezda 09 (+1) 1, Velež (+1) 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC