• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubiparip matirao Borac, prvi poraz "crveno-plavih"

Autor mondo.ba

Ekipa Tuzla sitija povela je prelijepim golom Ubiparipa iz slobodnog udarca u 63. minutu, Vranješ je izjednačio tri minuta kasnije, a napadač Tuzlaka donio pobjedu svom timu pogotkom u 83. minutu. Vranješ u nadoknadi pogodio stativu...

Fudbaleri Borca zabilježili su večeras prvi poraz u tekućoj sezoni Premijer lige BiH izgubivši na stadionu Tušanj od ekipe Tuzla sitija rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme meča u ''gradu soli'' završeno je bez golova, a jedinu stopostotnu šansu da ga postigne imao je Borac i to u 30. minutu, kada je Vranješ nakon izdržanog duela sa protivničkim igračem i solo-prodora uposlio Mirića, ali krilni napadač gostujućeg tima loše šalje pas u sredinu prema Vujakliji, ali se stekao utisak i da je sam mogao direktno da ugrozi Muminovića.

Mreže su mirovale sve do 63. minuta, kada je majstorski, iz slobodnog udarca, crveno-plavu mrežu ''pocijepao'' Vojo Ubiparip.

Slobodnjaku je prethodio prekršaj Janičića nad Husejinovićem, zbog kojeg je štoperu ''crveno-plavih'' arbitar Irfan Peljto pokazao žuti karton, pa će iskusni defanzivac propustiti duel svog tima sa Radnikom u Bijeljini jer mu je to treća javna opomena od starta sezone.

Još se nisu ''slegle'' emocije domaćih navijača nakon vodećeg gola, a Borac je uzvratio. Slobodan udarac je na polovini terena izveo mladi Dejan Bosančić, a nakon ''glavometa'' u šesnaestercu Tuzlaka lopta je stigla do Vranješa koji volej-udarcem pogađa donji desni ugao domaćeg gola i postiže svoj drugi ovosezonski gol.

Rezultat koji bi i jednoj i drugoj ekipi donio po bod bio je na snazi do 83. minuta, kada je Ubiparip postigao svoj drugi gol na večerašnjoj utakmici.

Centrirao je sa lijeve strane Ivan Sesar, a golgeter domaćeg tima udarcem glavom matirao Lučića za konačnih 2:1, iako je lako moglo da se desi da konačan rezultat bude 2:2, da lopta, u drugom minutu sudijske nadoknade, nakon udarca Vranješa poslije asistencije Kajkuta, nije pogodila stativu.

PREMIJER LIGA BIH - 3. KOLO:

Zvijezda 09 - Mladost 1:1 (1:0)

/Đelmić 32 - Crnički 64/

Velež - Čelik 1:2 (1:0)

/Brandao 17 pen - Huseinbašić 47, Vrhovac 50/

Tuzla siti - Borac 2:1

/Ubiparip 63, 83 - Vranješ 66/

Sarajevo - Sloboda 3:0

/Handžić 5, Hebibović 76, 85/

Nedjelja:

Željezničar - Zrinjski (20.00) - Moja TV
Široki Brijeg - Radnik (20.30) - BHT1

TABELA: Sarajevo (+1) 7, Čelik (+1) 7, Tuzla siti (+1) 6, Željezničar 4, Mladost (+1) 4, Borac (+1) 4, Sloboda (+1) 4, Radnik 3, Zrinjski 3, Zrinjski 3, Široki Brijeg 1, Zvijezda 09 (+1) 1, Velež (+1) 0.

TOK UTAKMICE

Kraj utakmice, ekipa Tuzla sitija je savladala Borac rezultatom 2:1!

90+2' - kakva šansa za Borac! Jovanović je dugim pasom pronašao Kajkuta koji spušta loptu do Vranješa koji pokušava lobom, ali pogađa stativu!

90+1' - žuti karton za Ramića a potom i za Ćosića

Igraće se tri minuta sudijske nadoknade...

88' - prejak pas Mirića za Kajkuta, do lopte stiže Fejzić. 

85' - mijenja Krunić, izveo je Crnova, a na terenu je Kajkut

83' - GOOOL, 2:1 za Tuzla siti! Sesar je centrirao sa lijeve strane, a Ubiparip zahvatio loptu glavom i matirao Lučića.

82' - Nukić je šutirao sa desne strane, Ramić kasni na loptu, odbrana Borca skreće loptu u korner.

80' - posljednja izmjena u domaćoj ekipi - Muminovića zbog povrede mijenja Fejzić.

75' - stopostotna šansa za Tuzla siti! Zituni je pripremio šansu za Nukića koji šutira, ali odlično brani Lučić! 

73' - Ubiparip pokušava sa distance, ali je siguran Lučić.

72' - Krunić vrši drugu izmjenu - umjesto Vujaklije, na terenu je Marković.

70' - Ramić je u igri umjesto Crnkića

66' - GOOOOL, 1:1, ekspresno izjednačenje Borca! Bosančić je izveo slobodan udarac, Mirić loše zahvatio loptu, koju potom nakon gužve Janičić glavom šalje do Vranješa koji volej-udarcem matira Huseinovića! Ovo je drugi gol Borčevog ofanzivnog veziste nakon što je prethodno poentirao i protiv Zvijezde 09!

64' - prva promjena u Borcu, umjesto Danilovića na terenu je Milutinović

64' - izmjena kod Tuzlaka, izlazi Husejinović, a debitovaće Zituni.

63' - GOOOL, 1:0 za Tuzlu siti, prelijep gol Voje Ubiparipa! Napadač Tuzlaka je majstorski izveo slobodnjak i matirao Lučića!

61' - Janičić je faulirao Husejinovića na 20-ak metara od gola Borca i ''zaradio'' žuti karton, što mu je treći u sezoni, zbog čega će propustiti meč sa Radnikom u Bijeljini. Slobodan udarac za Tuzlu siti.

59' - Vujaklija je šutirao preko gola, ali stiče se utisak da je bilo i boljih opcija za nastavak i finiš akcije

58' - domaći kontrolišu posjed lopte u posljednjih nekoliko minuta

56' - Zlatković je centrirao, lopta je odskočila ispred Lučića, ali opasnosti po njegov gol nije bilo

47' - Ubiparip iz teške pozicije pogađa spoljni dio mreže Borčevog gola

46' - počelo je drugo poluvrijeme

Nakon prvih 45 minuta duela između Tuzla sitija i Borca na stadionu ''Tušanj'', nema pogodaka, ali ni mnogo stopostotnih šansi. Jedinu pravu priliku u prvom dijelu propustili su da iskoriste gostujući fudbaleri i to u 30. minutu, kada je Mirić nakon pasa Vranješa na desnoj strani izašao sam ispred Muminovića, ali je loše uputio loptu u sredinu prema Vujakliji.

Kraj prvog poluvremena

44' - Crnkić se ''izvukao'' iz šesnaesterca, primio loptu i šutirao sa distance iskosa sa lijeve strane, ali se udarcem nije proslavio

41' - u ovim trenucima igra se uglavnom odvija na sredini terena, bez šansi za gol 

30' - sjajna šansa za ''crveno-plave'', ali nema promjene rezultata! Vranješ je nakon solo-prodora uposlio Mirića na desnoj strani, koji nije šutirao ka golu već želio da odigra u sredinu za Vujakliju, ali je to učinio jako loše, pa je samo ''dodao'' loptu do golmana Tuzla sitija

29' - prvi žuti karton za Borac, Dujaković je faulirao Nukića i spriječio opasan kontranapad domaćeg tima

24' - Vranješ je pokušao da ugrozi gol Tuzla sitija sa distance, ali Terzić blokira njegov udarac, poslije čega lopta odlazi u korner

24' - Nukić je pokušao da centrira u sredinu, ali odbrana blokira i Lučić lako hvata loptu

20' - Terzić je pogriješio na trećini terena do gola domaćih, Crnov je došao do lopte, ali se ''spetljao'' pa je šansa za Borac otišla u nepovrat

14' - poslije centaršuta Tuzla sitija sa desne strane, Lučić interveniše ispred Ubiparipa

13' - Husejinović je krenuo ka golu Borca, ali je Ćosić spriječio ofanzivca domaćih da uputi udarac

12' - veoma dobar šut Crnova sa distance, ali golman Tuzla sitija izbacuje loptu u korner

5' - prvi Borčev šut u okvir gola, probao je Dujaković, a Muminović uz dosta sreće interveniše

4' - Crnov je centrirao sa lijeve strane, ali je Vujaklija, iako je bio sam, loše zahvatio loptu prilikom volej-udarca

2' - Danilović je dva puta šutirao u jednom napadu, ali nije bilo opasnosti po gol domaćih 

1' - već nakon 50 sekundi, prvi žuti karton na utakmici - dobio ga je Nukić nakon prekršaja na centru nad Bosančićem

1' - počela je utakmica na stadionu ''Tušanj''

N A J A V A

Fudbaleri Borca večeras sa početkom u 20 časova gostuju na stadionu ''Tušanj'' ekipi Tuzla sitija, sa kojom do sada nikad nisu odigrali nijednu zvaničnu utakmicu, s obzirom da su Tuzlaci (tad pod imenom Sloga Simin Han) izborili pravo nastupa u elitnom rangu u sezoni 2017-18 kada su ''crveno-plavi'' po četvrti put ispali iz najjačeg takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza BiH.

U prva dva kola, večerašnji domaćin je zabilježio polovičan učinak – savladao je na startu šampionata ekipu Zvijezde 09 u Ugljeviku rezultatom 1:5, a potom upisao visok poraz na gostovanju ekipi Radnika (3:0).

Na drugoj strani, izabranici Branislava Krunića su na premijeri podijelili bodove sa Željezničarom (0:0), a potom, na debiju pred domaćom publikom, rezultatom 1:0 savladali tim iz etno-sela Stanišići.

Borac i Tuzla siti su odmjerili snage tokom pripremnog perioda, a u utakmici igranoj na stadionu Gradine u Srebreniku trijumfovali su Tuzlaci golom Saida Husejinovića, koji će i večeras, uz Nermina Crnkića i Voju Ubiparipa, predstavljati najveću opasnost po gol kluba iz Platonove ulice.

Ostanite uz MONDO i pratite utakmicu iz Tuzle putem tekstualnog prenosa!

SASTAVI:

TUZLA SITI: Muminović (od 80. Fejzić), Efendić, Crnkić (od 70. Ramić), Husejinović (od 64. Zituni), Kojić, Stjepanović, Terzić, Nukić, Ubiparip, Sesar, Zlatković. Trener: Milenko Bošnjaković.

BORAC: Lučić, Jovanović, Crnov (od 85. Kajkut), Danilović (od 64. Milutinović), Ćosić, Dujaković, Mirić, Bosančić, Vranješ, Janičić, Vujaklija (od 72. Marković). Trener: Branislav Krunić.

Tokom dana, već su odigrane dvije utakmice trećeg kola Premijer lige BiH, u kojima je Velež upisao drugi domaći poraz izgubivši od Čelika rezultatom 1:2 iako je nakon 45 minuta bio u prednosti u odnosu na tim iz Zenice, dok su u Ugljeviku rezultatom 1:1 remizirali Zvijezda 09 i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Бели Орао

Неспремна и неуиграна екипа која се повукла и која је имала тек нешто изнад 20% проценат лопте у својим ногама. Крунић није дорастао задатку, а ни поједини првотимци Борца.

Jordan

E moj borac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC