• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želji tri boda u derbiju - Krpić srušio "plemiće"!

Autor mondo.ba

Tim sa Grbavice savladao je Zrinjski rezultatom 1:0, a jedini gol na meču postigao je Sulejman Krpić u 59. minutu utakmice.

Derbi 3. kola Premijer lige BiH igrali su večeras na Grbavici Željezničar i Zrinjski, a meč je završen pobjedom domaćeg tima rezultatom 1:0.

Tim koji sa klupe predvodi Amar Osim bio je znatno bolji rival u prvom poluvremenu, a najagilniji pojedinci bili su Asim Zec i Damir Sadiković, koji su po dva puta u ovom dijelu igre ugrozili golmana Zrinjskog Antonija Soldu.

Zec je prvi put zaprijetio u devetom minutu, kada je pobjegao odbrani ''plemića'', ali potom slabo šutirao, pa se Soldo izborio sa ovom situacijom.

Krilni napadač tima sa Grbavice ponovo se našao u šansi u 31. minutu, kada se na desnoj strani namjestio na udarac lijevom nogom, ali se nakon dobrog šuta igrača Željezničara Soldo istakao još boljom intervencijom.

Treba reći i da je Zec u 18. minutu mogao postići pogodak, našao se sam ispred Solde, ali se prema mišljenju pomoćnog arbitra prilikom upućivanja lopte od strane saigrača nalazio u ofsajd poziciji.

Sadiković je u 24. minutu nakon slobodnog udarca došao do lopte na lijevoj strani, ali nije uspio da iz teške situacije, dok je bliži pogotku bio u finišu poluvremena, kada je izveo slobodnjak, a lopta ''fijuknula'' pored desne stative gola Mostaraca.

Plod nadmoći na terenu nad Zrinjskim ubrali su u 59. minutu, kada je poentirao Sulejman Krpić, nakon šuta Mehmeda Alispahića, iskoristio smušenost odbrane Mostaraca.

U 77. minutu, domaći su bili u šansi da ''ispišu'' 2:0 na semaforu – slobodnjak je izveo Mladen Veselinović, Renato Gojković glavom zahvatio loptu i umalo postigao gol, te primorao Soldu na gol-liniji da reaguje krajnjim naporom.

Sa druge strane, Zrinjski je opasan po gol Željezničara bio pet minuta ranije, kada je Dario Tičinović uputio dubinsku loptu prema Irfanu Hadžiću, ali je Filip Erić uspio da stigne do lopte prije jednog od junaka Zrinjskog u revanšu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Utrehta.

Takođe, u 74. minutu, jedna akcija Mostaraca prekinuta je zbog, prema mišljenju arbitara, ofsajd pozicije, ali, sudeći po snimku, Zrinjski je u toj situaciji oštećen.

Drugo poluvrijeme meča obilježilo je i ukazivanje pomoći strijelcu pobjedonosnog gola za domaće Krpiću, koji je nakon jednog duela sa Jakovljevićem nezgodno pao, čak i izgubio svijest, ali je brzo došao sebi nakon intervencije ljekarskog tima.

U četvrtom kolu Željezničar će u velikom derbiju bh. fudbala odmjeriti snage na stadionu ''Bilino polje'' sa Čelikom, koji je odlično otvorio sezonu osvojivši, takođe, sedam bodova iz prve tri utakmice, dok će Zrinjski nakon prve utakmice trećeg kvalifikacionog kola protiv Malmea, koja se igra u četvrtak u Švedskoj, na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostiti Zvijezdu 09.

ŽELJEZNIČAR: Erić, Stevanović, A. Zec, Krpić, Stanić, Alispahić (od 84. Hajdarević), Sadiković (od 65. Zajmović), Veselinović (od 80. Mujezinović), Bojo, Osmanković, Sipović. Trener: Amar Osim.

ZRINJSKI: Soldo, Gojković, Čurjurić (od 68. Hadžić), Čirjak (od 58. Bencun), Zlomislić, Pezer, Stojkić, Lendrić, Jakovljević, Tičinović (od 81. Stanić), Kadušić. Trener: Hari Vukas.

PREMIJER LIGA BIH - 3. KOLO:

Željezničar - Zrinjski 1:0 (0:0)
/Krpić 59/

Široki Brijeg - Radnik 3:0 (2:0)
/Jović 10, Ćorić 30, Bagarić 85/

Odigrano u subotu:

Zvijezda 09 - Mladost 1:1 (1:0)
/Đelmić 32 - Crnički 64/

Velež - Čelik 1:2 (1:0)
/Brandao 17 pen - Huseinbašić 47, Vrhovac 50/

Tuzla siti - Borac 2:1 (0:0)
/Ubiparip 63, 83 - Vranješ 66/

Sarajevo - Sloboda 3:0 (1:0)
/Handžić 5, Hebibović 76, 85/

TABELA: Sarajevo 7, Željezničar 7, Čelik 7, Tuzla siti 6, Široki Brijeg 4, Mladost 4, Borac 4, Sloboda 4, Radnik 3, Zrinjski 3, Zvijezda 09 1, Velež 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC