• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Nije mala stvar pobijediti ovakav Zrinjski!''

Autor mondo.ba

Željezničar je uz Sarajevo jedini tim koji u dosadašnjem toku sezone nije vadio loptu iz mreže.

Sarajevski Željezničar večeras je u derbiju trećeg kola Premijer lige BiH savladao ekipu mostarskog Zrinjskog rezultatom 1:0, a ''krivac'' je najbolji strijelac elitnog ranga u prošloj sezoni Sulejman Krpić, koji je mrežu ''plemića'' zatresao u 59. minutu.

Šef stručnog štaba tima sa ''Grbavice'' Amar Osim istakao je na konferenciji za novinare poslije utakmice da nije mala stvar pobijediti Zrinjski u trenutku u kojem se mostarski klub trenutno nalazi, odnosno nakon postizanja velikog uspjeha i pobjede nad holandskim Utrehtom u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

''Teška utakmica protiv odličnog protivnika bez obzira što nisu igrali sa prvom ekipom, ali pitaću vas ja za mjesec šta je prva, šta druga ekipa. Čitav klub je u euforiji i to se osjeti u ponašanju i u bliskosti s loptom, protiv takve ekipe je teško igrati. Kad pogriješe, nastave igrati, ne nabijaju loptu, a mi smo iskoristili momenat naše dobre igre i došli smo do pobjede. Čestitam Zrinjskom na onome što je uradio prvo za sebe, a onda za bh. fudbal. Želim im svu sreću u četvrtak, pokazali su nama ostalima da se može. Kad pobijediš ekipu koja u posljednjih šest godina ima četiri titule prvaka BiH malo bi bilo pretenciozno tražiti greške kojih je bilo. Ipak, bolje stvari treba da se apostrofiraju. Pobijediti ovakvog protivnika u ovakvoj atmosferi u kojoj se oni nalaze, puni adrenalina i samopouzdanja, nije mala stvar. Ne bih sada tražio greške'', rekao je Osim, a prenio zvanični sajt kluba.

U narednom kolu Željezničar, koji je, uz vječitog rivala Sarajevo, jedini tim bez primljenog gola u dosadašnjem toku sezone, gostovaće sljedeće subote ekipi Čelika u još jednom istinskom derbiju bosansko-hercegovačkog fudbala.

PREMIJER LIGA BIH - 3. KOLO:

Željezničar - Zrinjski 1:0 (0:0)
/Krpić 59/

Široki Brijeg - Radnik 3:0 (2:0)
/Jović 10, Ćorić 30, Bagarić 85/

Odigrano u subotu:

Zvijezda 09 - Mladost 1:1 (1:0)
/Đelmić 32 - Crnički 64/

Velež - Čelik 1:2 (1:0)
/Brandao 17 pen - Huseinbašić 47, Vrhovac 50/

Tuzla siti - Borac 2:1 (0:0)
/Ubiparip 63, 83 - Vranješ 66/

Sarajevo - Sloboda 3:0 (1:0)
/Handžić 5, Hebibović 76, 85/

TABELA: Sarajevo 7, Željezničar 7, Čelik 7, Tuzla siti 6, Široki Brijeg 4, Mladost 4, Borac 4, Sloboda 4, Radnik 3, Zrinjski 3, Zvijezda 09 1, Velež 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC