Hrvat opet u Fiorentini - sad na pozajmici!

Autor:

Vezni fudbaler hrvatske reprezentacije je četiri godine nosio dres Fioreontine prije nego što se odlučio na seobu u Lacio.

Hrvat opet u Fiorentini - sad na pozajmici! Foto: Guliver/Getty Images/Gabriele Maltinti

Hrvatski vezista Milan Badelj se, nakon samo godinu dana, vratio u Firencu!

''Ljubičasti'' su danas na konferenciji za novinare predstavili Badelja kao treće pojačanje u ljetnom prelaznom roku, nakon što su prethodno opremu ''viole'' zadužili Kevin Prins Boateng i Pol Lirola.

Reprezentativac Hrvatske je iz Lacija, u koji je stigao upravo iz Fiorentine prošle godine kao slobodan igrač, stigao na pozajmicu, a klub iz Firence je morao da plati 700 000 evra za jednogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa za 4.3 miliona evra po isteku iste.

 ''Nikad nisam prestao da volim Fiorentinu. Napustio sam klub prije samo godinu dana iz sportskih razloga, ali sad su se stvari promijenile. Nisam razmatrao druge ponude, ostao bih u Laciju da nije postojala šansa da se vratim ovamo'', rekao je Badelj, koji je, nakon smrti Davidea Astorija, bio i nosilac kapitenske trake u Fiorentini.

''Nisam se vratio očekujući da ponovo dobijem tu ulogu. Kapitensku traku će nositi onaj koji to najviše zasluži'', istakao je Badelj koji je, prije dolaska u Lacio, za Fiorentinu tokom četiri godine odigrao 140 utakmica. Prošle sezone je u dresu ''nebeskoplavih'' nastupio na 16 takmičarskih utakmica i osvojio Kup Italije.

Ostale vijesti