• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladen Ilić: Krupa ima ekipu za povratak u PL BiH

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Mislim da će se borba voditi do samog finiša sezone, ali Krupa ima igrače, stručni štab i organizaciju za povratak u Premijer ligu BIH", ističe sportski direktor Krupe, Mladen Ilić.

 Mladen Ilić: Krupa ima ekipu za povratak u PL BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

FK Krupa poslije tri sezone u Premijer ligi BIH proteklog proljeća preselio je u niži rang.
Prvoligaš iz kanjona Vrbasa u prethodnom periodu "renovirao" je ekipu, ali i stručni štab i za povratak u Premijer ligu BIH boriće se pod vođstvom Zorana Marića. 

"Odlučili smo se za trenera Zorana Marića jer smatramo da je on najbolje rješenje za nas. To je čovjek sa vrhunskim iskustvom i znanjem, radio je u ozbiljnim evropskim ligama i u ovom momentu kada nam je ekipa vrlo mlada i sa ozbiljnim potencijalom, on je najbolja opcija za Krupu", rekao je sportski direktor Krupe, Mladen Ilić.

On i uprava Krupe imali su pune ruke posla ovog ljeta, pošto je bilo dosta odlazaka i dolazaka.
Slobodan Milanović je otišao u Sarajevo u transferu vrijednom 100 hiljada KM, Matej Marković je takođe otišao na Koševo, Jovan Kutić prešao je u Borac, Stefan Savić pojačao Čapljinu, a nekolicini igrača istekao je ugovor.

U isto vrijeme Krupa je dovela mlade golmane Vasilija Kolaka i Amara Bajića, defanzivca Željka Savića, kao i mladog veznog igrača Adonisa Bilala.

"Ekipa je doživjela znatne promjene, što nekim transferima koje smo ostvarili, poput Milanovića, što istecima ugovorima i odlsacima. Doveli smo određena pojačanja, nismo htjeli da gomilamo igrače, već smo doveli mlade igrače koji će svojim igrama i zalaganjem pomoći i pojačati konkurencija koja je i sada vrlo jaka. Nismo htjeli da imamo veliki broj igrača, smatramo da je ovo što imamo vrlo ambiciozno i da možemo da ostvarimo naš cilj, a to je plasman u Premijer ligu BIH", rekao je Ilić.

Posljednji koji se priključio ekipi Zorana Marića je lijevi bek Miladin Filipović.

"Filipović je došao u punom trenažnom procesu iz Zvijezde 09, odlučili smo se da on bude odmah neko ko može da nam dosta pomogne. On je pravo pojačanje, pogotovo jer je pozicija lijevog beka bila jedno od najdeficitarnijih u našoj ekipi. Treba napomenuti i da Puzigaća nema pravo nastupa prvo kolo zbog žutih kartona i vjerujem da uz njih dvojicu i jednog mladog igrača iz naše škole, sada imamo tu dovoljno igrača".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Krupa će otvoriti sezonu u subotu duelom protiv Željezničar Sport Tima, a zanimljivo pripreme je završila bez poraza.

"Dobar dio utakmica igraćemo protiv kvalitetnih utakmica kakve su bile ekipe na pripremama . Nismo osjetili gorčinu poraza, ali iskreno mislim da to nije mjerilo, prvenstvo je nešto sasvim drugom, ali opet bitan je taj pobjednički mentalitet koji se stvara kod nas poslije neuspješne sezone u Premijer ligi BIH. Tako se vraćamo na pravi put i vjerujem da ćemo da nastavimo i od subote", istakao je Ilić.

Mlađe kategorije na terenima BSK-a i Omladinca

FK Krupa dogovorio je saradnju sa BSK-om i Omladincem, na čijim terenima u Banjaluci će trenirati omladinske selekcije Krupe, kako bi se djeca i roditelji poštedjeli svakodnevnog putovanja u Krupu. "Obezbijedili smo treniranje naših mlađih kategorija na terenima BSK-a i Omladinca i mislim da smo započeli novu eru naše saradnje sa tim klubovima".

Najveći konkurenti Krupi u borbi za povratak u PLBIH su Rudar Prijedor i Kozara iz Gradiške. Ilić smatra da će odlučivati upravo međusobni okršaji sa najjačima ekipama lige.

"Rudar i Kozara su ozbiljna imena u našj državi, vjerovatno poslije banjalučkog Borca najveća imena u Republici Srpskoj. Mi smo svjesni njihove veličine i moći. Smatrama da će liga od 27 kola relativno brzo proći, nije u opticaju neki preveliki broj bodova i bez obzira na njihova ili naša pojačanja, borba će se voditi do samog kraja. Kratko je prvenstvo i u toj borbi neće se ništa znati do kraja. Uz Rudar i Kozaru, tu su i Modriča i Tekstilac i to su nam najveći konkurenti, uz dužno poštovanje i bez potcjenjivanja ostalih ekipa. Imaju odlične ekipe, igraćemo po tri puta i ovog puta ne mislim da će odlučivati manje utakmice, vjerujem da će međusobni duelei pokazati ko zaslužuje Premijer ligu BIH", ocijenio je Ilić.

On ističe da uprkos jasnim ambicijama o povratku u najviši rang, ne postoji pritisak na igrače, pa ni upravu.

"Pritisak apsolutno ne postoji. Mi smo jedan mali klub koji je svojim radom i zalagenjem, dugogodišnjim kontinuitetom zaslužio da je prelazio stepenicu po stepenicu i na kraju došao do Premijer lige BIH gdje smo se zadržali tri sezone. Naš mentalitet se nije mnogo promijenio. Sada ćemo uraditi sve što je moguće da uđemo u Premijer ligu BIH", rekao je Ilić i dodao:

"Smatram da imamo ekipu, imamo stručni štab i organizaciono smo na tom nivou. Možemo navijačima obećati da ćemo svi u klubu učinitie sve uz maksimalno zalaganje da ostvarimo naš cilj – povratak u Premijer ligu BiH", poručio je Ilić.

Krupa, kako je dodao, ima podršku i klubova iz svog okruženja.

"Sa svim klubovima iz našeg okruženja imali smo vrhunske odnose. Veliki broj poruka podrške smo dobili od tih klubova i ta saradnja će nam značiti ne samo u narednoj sezoni već i u narednim godinama", zaključio je Ilić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC