• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Radonjiću nije lako, Marsej je težak!"

Autor mondo.rs

TV Arena sport i ove sezone prenosi utakmice francuske fudbalske lige. Milan Biševac je najavio šta nas očekuje u tamošnjem prvenstvu već od petka.

 Milan-Bisevac-o-Nemanji-Radonjicu Izvor: MN PRESS

Bivši reprezentativac Srbije, Milan Biševac skoro cjelokupnu inostranu karijeru proveo je u Francuskoj, izuzev kratke epizode u Laciju 2016. godine.

Nastupao je i za Lion i za Pari Sen Žermen, stekao zavidnu reputaciju i kao takav sigurno je jedan od najpozvanijih i najpoželjnijih sagovornika na temu fudbala u Francuskoj.

Utakmicom Monaka i Liona u petak od 20.45 kreće nova sezona Lige 1 i, u kojoj će po mišljenju Biševca PSŽ i dalje voditi glavnu riječ, dok će iz drugog plana svoju priliku čekati Lion i eventualno Marsej.

Bivši fudbaler Crvene zvezde vrlo rijetko govori za medije, ali je u razgovoru za TV Arena sport govorio o svemu što nas očekuje u francuskom prvenstvu.

"Kao i svake godine, kao timove koji mogu da pomrse račune Pari Sen Žermenu vidim Lion i Marsej, za koji se nadam da ove godine ponovo može da se vrati u vrh francuskog fudbala i pokuša da ugrozi PSŽ. Ipak, ako moram da izdvojim jedan tim kao konkurenta Parižanima, to bi bio Lion".

Sezona u Ligi 1 startuje 9. avgusta a glavni favorit za titulu, PSŽ i dalje ne zna da li će i u kolikoj mjeri moći da računa na Nejmara, uz Mbapea prvu zvijezdu tima.

U kolikoj mjeri to može da utiče na formu "svetaca" koji su već osvojili jedan trofej (u Superkupu)?

"Mislim da cjelokupna situacija sa Nejmarom neće mnogo uticati na Pari Sen Žermen. Takve stvari svakako nisu prijatne, posebno u pripremnom periodu kada je svakoj ekipi potreban mir kako bi se što bolje pripremila za novu sezonu. Posebno kada se u vidu ima da je cilj 'svetaca' trofej u Ligi šampiona koji toliko žele. Vjerujem da će njihov najveći fokus biti upravo na tom takmičenju. U Ligi 1 brane titulu, odlično su organizovani, i siguran sam da će ljudi iz kluba na najbolji mogući način razriješiti situaciju sa Nejmarom, tako da ne bude posljedica na ostatak ekipe".

Prethodne godine, najozbiljniji rival Pari Sen Žermenu bio je tim Lila, koji je sezonu završio na drugoj poziciji. 

"Svake godine u Ligi 1 pojavi se neki od timova koji predstavlja veliko iznenađenje. U prethodnoj je to bio Lil koji je iza sebe ostavio Lion. Ne bih želio da prognoziram ko će to biti u novoj sezoni. Iz Lila je otišao glavni igrač Pepe, ali su doveli nekoliko pojačanja, tako da vidim ih ponovo u vrhu. Imaju odličnog trenera ali na kojoj poziciji će završiti sezonu, to zavisi od mnogo faktora".

Najveći trag, Milan Biševac je ostavio u Lionu, za koji je nastupao standarno četiri godine. Sigurno da prati dešavanja u svom bivšem klubu koji je u ljetnoj pauzi izvršio velike promjene u sportskom sektoru.

"Lion je doveo novog trenera, Silvinja, koji nema mnogo iskustva, a pritom se vratio i Žuninjo, legenda kluba koji takođe nema iskustva na funkciji sportskog direktora. Međutim, proveo sam četiri godine u Lionu i odlično poznajem predsjednika Žon Mišel Valasa i vjerujte da on ne radi ništa slučajno i sigurno da ima svoj program i put. Iz godine u godinu to dokazuje, Lion je uvijek u vrhu francuske lige".

Brojni navijači u Srbiji sa velikom pažnjom prate igre reprezentativca Srbije, Nemanje Radonjića kome se mjesto u timu otvorilo odlaskom Okamposa.

Može li brzonogi fudbaler da ima zapaženu ulogu u timu Marseja ove godine. I u kojim segmentima igre treba da napreduje.

"Marsej je veoma teška sredina za igranje. Kada izgubite utakmicu, proglašavaju vas za najgore, kada pobijedite, najbolji ste. Da biste igrali u Olimpiku morate biti izuzetno mentalno spremni, velika je tenzija. Radonjić je došao iz naše lige, potreban mu je period adaptacije na novi stil fudbala koji je fizički izuzetno zahtijevan i liga je jako teška. Očekujem od njega ove sezone mnogo više jer sam ispratio da je pripreme odradio odlično, postigao i neke golove, ovo može da bude njegova sezona. Ako mogu kao neko ko je skoro deceniju i po igrao u Francuskoj da mu dam savjet, rekao bih mu da bez obzira što je ofanzivni igrač, mora mnogo pažnje da posveti i defanzivnim zadacima".

Prvenstvo Francuske kreće u petak derbijem između Monaka i Liona uz direktan prenos na televiziji Arena sport. Ali za prave fudbalske zaljubljenike, Biševac preporučuje još jedan duel.

"U prvom kolu sastaju se Monako i Lion, ali i Mec i Strazbur u derbiju istoka Francuske. U Strazburu je uvijek vatrena atmosfera, pun stadion, posebno kada je u pitanju derbi protiv Meca. Nadam se lijepom susretu na početku sezone i neka bude dosta golova i neka pobijedi bolji. Na tribinama će sigurno biti vatreno a kako će biti na terenu, to zavisi od igrača ova dva kluba", zaključio je Biševac u ekskluzivnom intervjuu za Arena sport TV.

Liga 1, samo na programima televizije Arena sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC