• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. reprezentativac godinu dana u Slobodi

Autori mondo.ba Autori Fena

Klub iz Tuzle će u narednoj sezoni nastupati u Drugoj ABA ligi.

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Sani Čampara potpisao je ugovor s bh. prvoligašem Omladinskim košarkaškim klubom Sloboda iz Tuzle.

Čampara je za tuzlanski tim potpisao jednogodišnji ugovor, a kako je rekao Feni, na povratak iz Španije u BiH se odlučio nakon odličnog ciklusa s reprezentacim BiH u Kini i želje za većom minutažom.

"Zadovoljan sam mojim nastupima u Kini, mislim da sam igrao na visokom nivou i imao dobru minutažu. Nakon toga sam dobio nekoliko ponuda iz Španije, ali odlučio sam se za Slobodu jer se nadam većoj minutaži na terenu. Tek mi je 20 godina i cilj mi je da igram što više", objasnio je košarkaš.

Ekipa Slobode pod vodstvom trenera Josipa Pandže okupiće se 15. augusta i započeti pripreme za novu sezonu. Čampara očekuje da će se sa svojim novim timom boriti za vrh bh. prvenstva.

"Razgovarao sam sa Čerkezovićem i trenerom Pandžom. Vjerujem da ćemo u svakoj utakmici pokušati dati sve od sebe za pobjedu", kazao je Čampara.

U februaru će s reprezentacijom BiH igrati kvalifikacioni ciklus za evropsko prvenstvo. BiH će nastupiti u grupi H sa selekcijama Grčke, Letonije i Bugarske.

"Grupa nam je veoma teška, ali mladi smo i talentovani i treba u svakom meču da se borimo, a tada vjerujem da pobjede neće izostati", zaključio je košarkaš.

Čampara igra na poziciji pleja, visok je 190 cm, a karijeru je počeo u sarajevskim Sparsima, nakon čega odlazi u Španiju gdje je nastupao za Real Madrid, Palensiju i MoraBank Andoru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC