• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekao 30 godina na evro-utakmicu - pa kažnjen!

Autor mondo.rs

Pitanje je da li će Ukrajinac, zbog uvrede na rasnoj osnovi, ikada više dobiti priliku da odigra meč pod okriljem UEFA...

Konstantin Mahnovski prije nešto više od mjesec dana potpisao je za letonski Ventspils i u 31. godini odigrao prve utakmice u karijeri na međunarodnoj sceni, a danas je saznao da su mu nastupi protiv albanske Teute i malteške Gzire najvjerovatnije bili i – posljednji!

Zašto?

"Nultu toleranciju" prema rasizmu UEFA je primijenila ovog četvrtka na ukrajinskom golmanu, koji je nekoliko sati prije početka Ventspilsove utakmice sa Vitorija Gimaraešom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope kažnjen sa deset utakmica suspenzije!

Islandski sudija Torvaldur Arnason isključio je Mahnovskog i senegalskog napadača Amadua Samba u 94. minutu revanš utakmice 2. runde kvalifikacija, kada je već svima bilo jasno da Ventspils ide dalje (4:0 u Letoniji, 2:2 na Malti), međutim stvari su se zakomplikovale poslije susreta kada je Samb podnio prijavu delegatu UEFA tvrdeći da ga je iskusni golman vrijeđao na rasnoj osnovi.

Samb je kažnjen sa dvije zbog uvreda i pokušaja fizičkog obračuna, a Mahnovski sa deset utakmica zabrane nastupa u evro-kupovima zbog uvreda na rasnoj osnovi, što bi ubuduće trebalo da bude "fiksna kazna" za svakog aktera fudbalske utakmice pod okriljem UEFA.

U prvim izvještajima o ovoj kazni ne navodi se šta je tačno rekao ili uradio Ukrajinac, koji je u otadžbini uglavnom nastupao u drugoj ligi.

Na gol Ventpilsa vratiće se lokalni junak Vjačeslav Kudrjavčevs, a Mahnovskom će u nastavku karijere biti potrebna doza srećnih okolnosti kako bi bar još jednom odigrao međunarodnu utakmicu.

Ventspils ih u prosjeku odigra dvije do šest tokom kvalifikacija svakog ljeta.

Istog dana, UEFA je zaključala stadion Dinama iz Tbilisija zbog rasističkog ponašanja njegovih navijača tokom revanš utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope u kojoj su Gruzini eliminisali Kabalu iz Azerbejdžana.

Dinamo ovog četvrtka gostuje Fejnordu na vjerovatno krcatom "De Kajpu", ali će naredne sedmice dočekati ekipu trenera Japa Stama na praznom "Boris Paičadze" stadionu u prestonici Gruzije.

"Boris Paičadze", odnosno "Dinamo arena", bio je 2015. domaćin jednog od najspektakularnijih UEFA superkup dvoboja: Barselona - Sevilja 5:4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC