• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potrošili 985 miliona €, a čupa ih golman od 33 godine!

Autor mondo.rs

I to pozajmljen... Da, mnogi će se pitati zbog čega je Karson iz Kauntija bio presudan za klub koji je od 2015. potrošio 985 miliona evra.

Mančester siti potrošio je ovog leta 167 miliona evra na pojačanja, u isto vreme zaradio 69 miliona na prodaji igrača (ili napravio minus od 98 miliona, kako je kome draže), na "Etihad" su stigli Rodrigo Ernandez, Žoao Kanselo, Hoze Anhel Tasende, Pedro Poro i Zak Stefen, ali tehnički gledano - nijedan od njih nije važan za šampiona Engleske kao 33-godišnji golman Derbi kauntija doveden danas, poslednjeg dana prelaznog roka na Ostrvu.

Da na godinu dana nisu od "ovnova" pozajmili Skota Karsona, nekadašnjeg čuvara mreže Lidsa, Liverpula, Šefild venzdeja, Čarltona, Aston vile, Vest bromvič albiona, Bursaspora i Vigana, "građani" ne bi mogli da pošalju legitiman sastav u kancelariju Premijer lige.

LOŠE VESTI ZA SITI I BAJERN: SANE MORA NA OPERACIJU



došli

Rodri (Atletiko Madrid, 70)

Kanselo (Juventus, 65)

Anhelinjo (PSV, 12)

Poro (Đirona, 12)

Stefen (Kolumbus, 8)

Karson (Derbi, pozajmica)

Internacionalizacija igračkog kadra nekada manje uspešnog mančesterskog kluba, nastavljena ovog leta dovođenjem trojice Španaca, Portugalca i Amerikanca, dovela je do toga da sastav na koji je samo u Gvardiolina četiri letnja i tri zimska prelazna roka potrošeno 777 miliona evra - nema potreban broj "domaćih igrača".

Zbog toga, pored standardnih Edersona i Klaudija Brava, kao i pomenutog američkog čuvara mreže Stefena, doveden je i veteran engleskih terena, koji je svojevremeno zabeležio i četiri utakmice za seniorsku reprezentaciju Engleske.

Kada smo već pomenuli sumu od 777 miliona evra od leta 2016. do danas, a u tom periodu ostvaren je minus od čak 527 miliona na kupovini i prodaji igrača, možda bi trebalo da se vratimo i godinu dana unazad kada su "građani" počeli da dovode igrače "po Gvardiolinom ukusu".

otišli

Danilo (Juventus, 37)

Luiz (Aston vila, 16,8)

Delf (Everton, 9,5)

Garsija (Sporting Hihon, 4)

Mari (Flamengo, 1,7)

Kompani (Anderleht, slobodan)

Kaseres (Sidnej, slobodan)

Bratan (Sidnej, slobodan)

Mnogi poznavaoci prilika u evropskom fudbalu poslednji prelazni rok Manuela Pelegrinija u Mančester sitiju zapravo pripisuju Špancu, koji je navodno već imao sklopljen dogovor sa predsednikom Kaldunom Al Mubarakom dok je bio trener Bajerna iz Minhena, što bi značilo da je od sezone 2015/16 na ovaj tim potrošeno 985 miliona i ostvaren minus od 668 miliona evra.

U proseku, klub koji je u vlasništvu biznismena iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pravio je deficit od 133,6 miliona evra po sezoni u poslednjih pet godina.

Kako se ovo uklapa u odredbe UEFA finansijskog fer-pleja... pitanje je.

Zbog sličnih problema je i Čelsi prošle sezone u "minut do 12" doveo 38-godišnjeg golmana Hadersfild tauna, Roberta Grina, koji do danas nije zabeležio nijedan nastup za londonski klub.

Svi pasionirani igrači "fudbal menadžera" susretali su se sa ovim problemima, pa je otuda i Twitter stranica jedne od najpopularnijih igrica na planeti iskoristila priliku da se našali sa Gvardiolom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC