Pohovana piletina sa kornfleksom koja se ne prži

Autor:

Lakša, zdravija verzija omiljene brze hrane!

Pohovana piletina sa kornfleksom koja se ne prži Foto: Guliver/Getty images/iStock/from_my_point_of_view

Ako volite pohovanu piletinu, ali ne želite da jedete hranu prženu u puno ulja, ovo je idealan recept za vas! Biće krckava i ukusna, ali neće biti masna.

Sastojci:

100 mililitara gušćeg jogurta

500 grama pilećih prsa

200 grama kornfleksa

Dve kašičice parmezana

Maslinovo ulje

So, biber

Limun

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni, na dno velikog pleha postavite papir za pečenje.

Piletinu očistite, isecite na manje komade i po želji istucajte. Jogurt začinite solju i biberom, i uvaljajte komade piletine u jogurt.

U odvojenoj posudi, izmešajte usitnjeni kornfleks, parmezan i dve kašike maslinovog ulja, i piletinu uvaljajte u tu mešavinu tako da se lepo zalepi sa svih strana.

Pecite u rerni oko 15 minuta, u zavisnosti od debljine komada. Po želji, poprskajte sa malo limunovog soka pre služenja. Servirajte uz salatu ili povrće, a ovako pohovanu piletinu možete koristiti i za spremanje "zamotuljaka" sa tortiljama, ili je iseći na komade i servirati u Cezar salati.