• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: Čeka nas visoka kazna zbog navijača!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Sarajevo saopštio je da je zbog komocije svojih navijača u Zenici platio 45.000 KM, a dio njih im ubacivanjem baklji i korištenjem topovskih udara zahvalio. "Ljubav prema klubu pokazuju kaznama koje će biti visoke".

Dan nakon poraza od BATE Borisova (1:2) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, klub sa "Koševa" oglasio se saopštenjem za javnost povodom korištenja pirotehnike na zeničkom stadionu "Bilino polje", koje će sigurno žestoko sankcionisati UEFA.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Igrači Fudbalskog kluba Sarajevo sinoć su igrali prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropa lige. Bordo tim ostavio je posljednji atom snage na terenu, igrači su pokazali volju, kvalitet i da ostvareni uspjeh prošle sezone nije slučajnost.

Međutim, dan poslije utakmice sve to je u drugom planu. Nisu važne sjajne partije fudbalera, jedinstvo koje su pokazali, ne priča se ni o budućim partnerima u Zenici. Devetog avgusta, svi se bave predikcijama novčane kazne koja će uslijediti u narednom periodu, a biće rigorozna.

Tokom susreta zapaljeno je nekoliko baklji koje su naknadno ubačene na teren, korišteni su topovski udari što je kulminiralo pomjeranjem tehničkog osoblja tima BATE Borisov na terenu.

Fudbalski klub Sarajevo se želi zahvaliti onim navijačima koji su došli u Zenicu i podržavali svoj klub poštujući pravila ponašanja na tribinama koja su izuzetno bitna, te pružili sportsku podršku klubu koji se voli!

U proteklom periodu administracija Fudbalskog kluba Sarajeva je uložila ogromne napore i značajne finansijske resurse glede organizacije utakmice u Zenici, trudeći se iznaći što pogodnije finansijske uslove kako bi se odgovorno upravljalo klubom i njegovim resursima, te navijačima obezbijedio što bolji ugođaj.

Nakon nekoliko godina uspješno je ogranizovan prevoz vozom u Zenicu koji je besplatan za navijače, dogovoreno je korištenje parking mjesta bez novčane naknade. Postavljeni su temelji za uspješnu saradnju sa MUP-om ZDK u narednom periodu, a sam dolazak velikog broja navijača na stadion 'Bilino polje' prošao je bez incidenata. Logistički troškovi za stvaranje što ugodnijih uslova za navijače od prevoza do kompletne organizacije iznosili su više od 45.000 KM.

Na žalost, kazne koje prijete Fudbalskom klubu Sarajevo zbog pirotehničkih sredstava na tribinama i terenu, predstavljaju kočnicu u napretku kluba, kako sa logističke tako i sa reputacijske strane.

Fudbalski klub Sarajevo najoštrije osuđuje neodogovorno postupanje onih navijača koji su uprkos brojnim upozorenjima ipak odlučili da ljubav prema klubu pokažu kaznama koje će u dogledno vrijeme biti izrečene klubu, a zasigurno će biti izuzetno visoke", navedeno je u saopštenju kluba sa "Koševa".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC