• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Slobodi jasni pred Velež: ''Samo tri boda!''

Autori mondo.ba Autori Fena

Utakmica između Slobode i Veleža igra se sa početkom u 21 čas.

Nakon dvije dobre utakmice, pobjede protiv Radnika i remija sa Širokim Brijegom, fudbaleri tuzlanske Slobode slabo su odigrali protiv Sarajeva i ubjedljivo su poraženi.

Dolazak na Tušanj u 4. kolu povratnika u Premijer ligu BiH, ekipe Veleža, u taboru ''crveno-crnih'' vide kao priliku za rehabilitaciju i popravak bodovnog salda.

''Izašli smo iz utakmice protiv Sarajeva relativno prazni, imajući u vidu kako smo je odigrali. Pokazalo se da nije dovoljno samo igrati, rezultat pokaže pravu istinu'', izjavio je šef stručnog štaba Slobode, Milan Lazarević, na današnjoj konkferenciji za novinare.

Rekao je da su analizirali susret s ''bordo'' timom i da su se dobro pripremili za duel s Veležom.

''Oni su loše startovali, ali su u svakoj utakmici stvorili su 3-4 stopostotne šanse. Uz svo uvažavanje protivnika, nas mogu zadovoljiti samo tri boda i sve ćemo uraditi da dođemo do njih'', kazao je Lazarević.

Na opasku da su prethodne utakmice pokazale kako je pozicija centralnih bekova najslabija karika ekipe, strateg Tuzlaka rekao je da se to znalo i prije početka prvenstva, ali da nisu uspjeli pronaći prave igrače na tim pozicijama.

''Sada smo dobili Emira Jusića, igrača koji je veoma iskusan. Trenirao je, ali ne znam koliko će biti spreman. U stvakom slučaju, računamo na njega na ovoj utakmici'', rekao je šef Slobodine struke, naglasivši, međutim, da su zbog povreda pod znakom pitanja nastupi Amera Bekića i Edisa Smajića.

Mladi Saša Maksimović, koji igrama uveliko "betonira" svoju poziciju u ekipi, rekao je kako cijeni sastav Veleža, da njihov položaj na tabeli ne odražava stvarnu sliku vrijednosti Mostaraca, ali...

''Neće biti lako, ali želimo pružiti bolju igru nego u prošlom kolu. Sve osim pobjede za nas bi bilo loše'', istakao je Maksimović.

Utakmica između Slobode i Veleža igra se sutra sa početkom u 21 čas.

4. kolo Premijer lige BiH

Radnik - Borac (17:30)

Mladost - Tuzla siti (17:30)

Čelik - Željezničar (19:00)

Sloboda - Velež (21:00)

Zrinjski - Zvijezda 09 (odgođeno)

Široki Brijeg - Sarajevo (odgođeno)

TABELA: Sarajevo 7, Željezničar 7, Čelik 7, Tuzla siti 6, Široki Brijeg 4, Mladost 4, Borac 4, Sloboda 4, Radnik 3, Zrinjski 3, Zvijezda 09 1, Velež 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC