• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Draže nam je dobiti Čelik nego nekog drugog!

Autor mondo.ba

Trener Željezničara Amar Osim pred gostovanje u Zenici je istakao da je plavima s "grbavice" najdraže osvojiti bodove protiv Čelika.

Željo u subotu u derbiju četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje Čeliku, koji je poput sarajevske ekipe u prva tri meča sakupio sedam bodova.

Strateg Želje Amar Osim u najavi subotnje utakmice (19.00, Moja TV) najprije istakao da bi većina ekipa iz prvenstva BiH bila zadovoljna remijem u Zenici, ali ne i on.

"Ne znam puno ekipa koje mogu otići na 'Bilino polje' i reći da nisu zadovoljne bodom. S druge strane, ni mi ni oni nećemo igrati na remi. Radujem se utakmici jer utakmica bez naboja nije prava utakmica, a kada igraš takav susret osjećaš se kao igrač. I ja se kao trener osjećam tako. Te neke povike i psovke ne doživljavam kao uvrede, nego ljubav prema klubu za koji se navija. Većinom ih i ne čujem, to mi ne predstavlja ništa specijalno. Igrati u Zenici i nekom drugom mjestu nije isto. Vidjeli smo u duelu Čelika i Sarajeva kakav se ambijent napravi na 'Bilinom polju', a ekipe u takvom ambijentu mogu biti jako opasne. Stalo je svima da pobijede protivnika koji je velik i to je ok. Draže nam je pobijediti Čelik nego nekog drugog, a isto je i njima draže pobijediti nas. To je sasvim ok. Mi smo zamišljali da bez obzira na broj bodova nakon tri kola možemo biti u vrhu. Protiv Borca smo zaslužili više od boda, a Čelik je imao puno teži raspored i osvojili su isti broj bodova kao i mi. Vjerovatno ni oni to nisu očekivali. Osjetili smo kakva su oni ekipa, prošli put su nas lagano dobili, a ovaj put su još jači nego tada. To dovoljno govori o težini zadatka koji je pred nama", rekao je Osim, a prenio klupski sajt.

"Uz puno 'Bilino polje', pada i Željo"

Premijer lige BiH, četvrto kolo

Radnik - Borac (17:30)

Mladost - Tuzla siti (17:30)

Čelik - Željezničar (19:00)

Sloboda - Velež (21:00)

Zrinjski - Zvijezda 09 (odgođeno)

Široki Brijeg - Sarajevo (odgođeno)

TABELA: Sarajevo 7, Željezničar 7, Čelik 7, Tuzla siti 6, Široki Brijeg 4, Mladost 4, Borac 4, Sloboda 4, Radnik 3, Zrinjski 3, Zvijezda 09 1, Velež 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC