• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo preživio Osijek, slijedi pohod na Mađarsku

Autor mondo.ba

Zagrebački Dinamo izvukao bod u prvom prvenstvenom derbiju ove sezone pa se sada može posvetiti revanšu protiv Ferencvaroša u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Šampion Hrvatske razočarao je svoje navijače remijem 1:1 sa Ferencvarošom na Maksimiru, a pred revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona kojem će imati težak zadatak čekao ih je derbi sa Osijekom.

Duel Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu u petak je završen bez golova, čime će biti zadovoljniji gosti, jer su bili u podređenom položaju i malo je nedostajalo da domaći slave u derbiju 4. kola Prve HNL.

Upravo Osijek bio je posljednja ekipa koja je pobijedila Dinamo u prvenstvu i nanijela mu jedan od samo dva poraza prošle sezone, a da Dominik Livaković nije bio odlično raspoložen na golu, zagrebački "modri“ bi doživjeli težak udarac samo četiri dana pred revanš sa Fenrecvarošem.

Dok su igrači Nenada Bjelice mislima možda već bili u Mađarskoj, domaći fudbaleri svoj nastup u Evropi su već završili eliminacijom od CSKA iz Sofije, koju vodi srpski stručnjak Ljupko Petrović, pa su u potpunosti bili fokusirani na prvenstveni derbi.

Bijelo-crveni u pojedinim dijelovima utakmice u potpunosti su kontrolisali igru, a stvorili su i više šansi, poput one iz 22. minuta, kada je Mirko Marić mogao da presudi, uslovno rečeno, svom bivšem klubu.

Nekadašnji fudbaler Širokog Brijega bio je član Dinama, ali nikada nije zaigrao za "modre“ i nakon pozajmice Lokomotivi Zagreb i kratke epizodeu Videotonu obreo se 2017. u Osijeku.

Marić se odlično ubacio u šesnaesterac i šutirao, a Livaković nogom odbranio njegov pokušaj iz neposredne blizine.

Desetak minuta nakon toga Ivušić je odbranio pokušaj Gavranovića, a nešto kasnije i šut Teofila glavom poslije slobodnog udarca.

Najzrelije prilike je ipak imao Osijek, a junak Dinama nakon skoro sat vremena igre ponovo je bio Livaković, koji je krajnjim naporom odbranio udarac Šorše glavom u suprotan ugao.

Izglednu priliku imao je i najskuplji igrač u istoriji Osijeka, Antonio Mance u 65. minutu, kada je istrčao kontranapad, ali potom sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola.

Poslije velike borbe na sredini terena i nekoliko opomena, posljednja uzbuđenja viđena su u sudijskoj nadoknadi, prvo u šesnastercu Dinama, kada je Marić pao i dobio žuti karton zbog simuliranja, a potom odmah u sljedećem napadu Ivušić je dobrom intervencijom spriječio opasno ubacivanje u peterac.

Dinamo je prvi na tabeli sa 10 bodova, odnosno bodom više, ali i utakmicom više od Hajduka i Rijeke, a Osijek je četvrti sa sedam bodova iz četiri utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC