Brzi ručak: Zapečene tikvice sa jajima

Autor:

Evo kako da na brzinu spremite ukusan ručak.

Brzi ručak: Zapečene tikvice sa jajima Foto: Guliver/Getty Images/Olha_Afanasieva

Ovaj lagani i jednostavni recept idealan je za letnje dane jer ne zahteva previše vremena ni stajanja pored šporeta. 

Sastojci:

Dve tikvice

Tri paradajza

Dve zelene paprike

70 grama kačkavalja

50 grama pavlake za kuvanje

Dva jaja

So i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Tikvicu, paradajz i papriku (očišćene i oprane) isecite na kolutove. Podmažite pleh, pa kružno ređajte sloj tikvica, paradajz, pa papriku - mada i ne morate da se držite nikakvog utvrđenog redosleda.

Odozgo poslite i stavite bibera po ukusu, pa pospite narendan kačkavalj.

U odvojenoj posudi umutite jaja sa mlekom, dodajte pavlaku, pa dodajte još malo soli i bibera po ukusu. Kada to dobro umutite, prelijte preko povrća i pecite dok se ne stvori zlatno-braon korica odozgo.

Po želji, odozgo možete da dodate i malo svežeg praziluka. 

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!