• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neverovatna povreda NFL zvezde: ZAMRZNUO sebi nogu

Autor mondo.rs

Nesmotrenost ga je skupo baš koštala. I trenutno mu nije najveći problem.

Predstojeća NFL sezona biće izuzetno zanimljiva i zbog toga što je Antonio Braun (31 godina, 178 centimetara) prešao iz Pitsburg Stilersa u Oukland Rejderse.

Međutim, jedan od najboljih "vajd-risivera" lige započeo je svoju epizodu u Kaliforniji na buran način - povredom kakva se ne događa često.

Braun nije počeo pripreme sa saigračima zbog problema sa stopalom, koji je "zaradio" u Francuskoj. Tamo je prošlog meseca ušao u komoru za krioterapiju i u njoj doživeo "ekstremnu promrzlinu stopala" jer se nije adekvatno obuo.

Ovih dana, nekoliko nedelja posle tog "tretmana", Braun je značajno bolje, ali ne trenira iz još jednog, sasvim drugačijeg razloga - jer mu ne daju da nosi svoju kacigu.

Čelnici NFL-a zabranjuju igračima da nastupaju sa kacigama koje više nisu odobrene, a Braun svoju nije promenio 10 godina i više zvanično nema pravo da je nosi iz bezbednosnih razloga. Tehnologija nareduje, nadležni komitet izdaje nova pravila o sigurnosti i zaštiti igrača, ali Amerikanac ne želi da pristane na tu zabranu.

Štaviše, Braun je zapretio da će ostaviti američki fudbal ako mu ne bude dozvoljeno da igra sa istom opremom kao i u Pitsburgu, za koji je nastupao od 2010.

Ovog leta, NFL i asocijacija NFL igrača dodali su 11 zaštitnih kaciga na spisak dozvoljenih, a sa te liste izbrisali su niz modela koji više ne zadovoljavaju stroge kriterijume.

Prema pisanju portala "ESPN", na kraju prošle sezone NFL je saopštio da su 32 igrača nosila kacige koje su sada zabranjene. Braun je bio jedan od njih, a drugi je bio Tom Brejdi, najveći kvoterbek lige, koji je takođe protiv ovog pravila.

Podsetimo, Brejdi je pre nekoliko dana potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Petriotsima, kojim je najavio da će igrati i sa 44 godine.

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC