• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teova povreda - veliki razlog za brigu...

Autor mondo.rs

Odlazak plejmejkera sa terena probudio je strepnju, jer mu je isti bol već pravio krupne probleme. Da li će biti u stanju da igra Mundobasket?

 Miloš Teodosić - povreda pred Mundobasket razlog za brigu Izvor: MN PRESS

Miloš Teodosić, kapiten reprezentacije Srbije, otišao je u subotu pravo iz Štark arene na snimanje, jer je u šestom minutu utakmice protiv Litvanije sam napustio teren. Razlog je bila povreda.

Poslije šuta Vladimira Lučića sa distance, Litvanci su krenuli u napad, a Teo je ostao na njihovoj polovini i sam krenuo na klupi, jer je osjetio bol u nozi. Dva minuta nakon toga otišao je u svlačionicu i više se nije vraćao.

Poslije meča, selektor Đorđević objasnio je da je Teodosić povrijedio petu, što budi brigu i pitanja kojom dinamikom će se Teo dalje pripremati za Svjetsko prvenstvo (31. avgust - 15. septembar).

"Miloš je osjetio problem u fasciji i vidjećemo šta je", izjavio je šef struke reprezentacije, a Teova istorija slične povrede nije dobra.

 Za vrijeme svoje poslednje sezone u CSKA, u takmičarskoj 2016/17, Teodosić je zimi propuštao mečeve u kontinuitetu zbog bola u istom predjelu. Kasnije, tokom proljeća, nastupao je u plej-ofu Evrolige praktično bez treninga, a trener "armejaca" Dimitris Itudis otkrio je da je Teo "igrao pod injekcijama, a sa velikim bolom u stopalu".

Kasnije te godine, Đorđević je objasnio da hronična povreda lista nije dopustila Teu da igra na Eurobasketu, pa je kapiten posvetio ljeto pripremi za SAD, gdje su problemi definitivno omeli uspješniju NBA karijeru lidera "orlova".

U oktobru 2018, ponovo je stopalo postalo problem, i to poslije samo dve utakmice. Ostala je upamćena Teova slika kako leži kraj terena držeći patiku, poslije čega su ga saigrači iz El-Ej Klipersa iznijeli sa terena, na početak dvomjesečne pauze.

Miloš Teodosić
Izvor: Youtube/MLG Highlights

Pisali smo tada o plantarnom fastitisu, tetivi stopala koja povezuje petu sa prstima, a koja po svemu sudeći prijeti da ugrozi i ovo leto glavnog organizatora igre "orlova".

Krajem sezone 2017/18, Teu se ponovo pojavio problem sa stopalom i to u periodu u kojem je imao najbolje brojke u NBA karijeri... 

Ovog ljeta, poslije pola godine pauze od takmičarske košarke, Teodosić je na Kopaoniku, tokom priprema reprezentacije, poručio da ne trpi nikakve probleme i da se osjeća super.

Nažalost, desetak dana kasnije dogodila se utakmica protiv Litvanije i Srbija opet strepi zbog boljke koja ne ipak ne ostavlja na miru kapitena...

Reprezentacija je u nedjelju ujutru otputovala u Kaunas, na "revanš" protiv Litvanaca u ponedjeljak, a pretpostavka je da će Teo propustiti taj meč, prije svega jer ova povreda zahtjeva mirovanje.

Takođe, brzo će biti poznato da li će sjajni "plej" biti u stanju da ode u Atinu, na Akropolis kup koji će biti odigran od petka do nedelje. Dva dana poslije tog turnira, Đorđević će povesti ekipu u Kinu, na finiš priprema, a nada je da će Teo biti u stanju da uđe u taj avion.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC