Krenuo u ljubavnu avanturu, pa doživio šok!

Beogradska "Pravda" 1939. godine objavila je nevjerovatnu priču o mladiću iz okoline Banjaluke, koji je polazeći u ljubavnu avanturu slučajno spasio cijelu porodicu od razbojničkog napada!

0
A- A A+
Foto: Getty Images

List navodi da se u selu Šimići desio događaj koji je tih dana izazvao pravu senzaciju, a kojom prilikom je mogla da nastrada čitava porodica Sime Frankića, bogatog seljaka.

"U kuću Sime Frankića došla je jedna lijepa djevojka, koja je zamolila domaćina da je pusti da prenoći, jer joj je teško da ide po mraku do prvoga hana, koji je dosta daleko. Frankić je primio djevojku i dao joj večeru. Dvadesetogodišnjem Siminom sinu Iliji dopala se djevojka i on je otišao u sobu koja je bila za nju određena i zavukao se pod krevet. Poslije razgovora sa ukućanima u kome se interesovala za domaće materijalno stanje, nepoznata djevojka otišla je u sobu. Ilija, na svoje veliko iznenađenje, vidio je da to nije djevojka nego preobučeni muškarac", piše list.

Ilija se pritajio u svome skloništu, očekujući da nepoznati zaspi, međutim preobučeni mladić je ležao u krevetu izvjesno vrijeme i čekao dok u kući nije nastala tišina, a zatim otišao do prozora i otvorio ga.

"Na jedan njegov zvižduk skriveni Ilija čuo je da se približuju neka kola, koja su stala pred njihovu kuću. Nepoznati mladić je šaputao kroz prozor i Ilija je sa strahom slušao dogovor, u kome su se pominjale sekire, noževi i vatreno oružje", opisuje "Pravda".

Tada je dvadesetogodišnjak, videći da se cijela njegova porodica nalazi u smrtnoj opasnosti, sakupio svu svoju hrabrost i prišao nepoznatom, uhvatio ga za noge i izbacio kroz prozor.

"Čuo je samo tup udar tijela o zemlju i jauk razbojnika, a zatim su se kola sa razbojnicima udaljila. Preplašeni mladić nije smio da napusti sobu, a ujutru je obavijestio oca o svojoj avanturi. Vlasti su povele istragu i uputile potjere za nepoznatim razbojnicima", piše beogradski list 2. februara 1939. godine.

Foto: Screenshot/Pravda, 2. februar 1939.

......

Ukoliko vam se dopadaju "Priče iz naftalina", zapratite nas i na facebooku! (LINK)

Tagovi:

Ostale vijesti