• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO Tim kola: Perovićeva dva upotpunila "osmicu"

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Tekstilac je furiozno otvorio novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske, deklasiravši kao gost podmlađeni sastav Sloge iz Gornjeg Crnjelova 8:0, zabilježivši jednu od najubjedljivijih pobjeda u istoriji elitnog ranga fudbala RS.

Nova sezona u Prvoj ligi RS, ali i u rubrici MONDO Tim kola.

Fudbaleri Tekstilca iz Dervente administrativnim putem zadržali su status prvoligaša, a novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske otvorili su furiozno, deklasiravši kao gosti ekipu Sloge iz Gornjeg Crnjelova čak 8:0, te tako zabilježili jednu od najubjedljivijih pobjeda u istoriji elitnog ranga fudbala RS.

Podmlađeni sastav Sloge, koja je prošle sezone zauzela visoko drugo mjesto, već u prvom meču pokazao je da će biti "topovska hrana" za većinu prvoligaša, s obzirom da je na premijernog utakmici sezone u zapisniku imao samo 13 igrača, sve mlađe od 21 godine.

Tu činjenicu iskoristili su Dervenćani i do vrha napunili mrežu najmlađeg tima lige. Već u prvom poluvremenu gosti su vodili 3:0, da bi u nastavku postigli još čak pet pogodaka.

Miloš Perović je pokazao najviše, postigao dva gola, te ponio epitet najboljeg igrača kola.

I ove sezone u MONDO timu kola, najzapaženiji pojedinac upisaće tri boda, a preostalih 10 igrača koji se nađu u idealnoj postavi dobiće po bod.

Kao i Perović, dvostruki strijelac bio je kapiten "krojača" Dušan Marić, dok je mjesto u timu kola našao i iskusni Dragan Jolović, takođe strijelac na meču u Dvorovima.

Veteran i jedan od najboljih igrača Prve lige RS u posljenjih desetak godina, prošle godine najbolje ocijenjeni defanzivac lige, potvrdio je da će i sa 43 godine biti među zapaženijim fudbalerima prvoligaškog društva.

Osim osam pogodaka u duelu Sloge iz Tekstilca, na preostala četiri meča viđeno je još samo pet.

Jedan od glavnih favorita za titulu i plasman u Premijer ligu BiH, Rudar Prijedor, očekivano je pred svojim navijačima lako savladao povratnika u prvoligaško društvo, ekipu Jedinstva iz Brčkog, rezultatom 3:0.

Prvo ime susreta bio je strijelac drugog pogotka Andrej Pavlović, dok se u odbrani "rudara" istakao Nemanja Pekija.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U derbiju kola, Krupa i Željezničar podijelili su bodove odigravši meč bez golova.

Trener banjalučkih "plavih" Zoran Ćurguz nadmudrio je kolegu Zorana Marića, te uspio sa svojim timom ostati neporažen u Krupi na Vrbasu, gdje je domaćin bio izraziti favorit pred početak susreta.

Stručnjak iz Doboja tako je prvi upisao bod u rubrici "Trener kola".

Iskusni čuvar mreže Željezničara Asmir Avdukić ostao je nesavladan na teškom gostovanju, a veliku pomoć u odbrambenoj liniji imao je od duplo mlađeg kolege, 19-godišnjeg Davida Čolića.

I na preostala dva susreta nije bilo pobjednika.

Duel na stadionu "Dr Milan Jelić" takođe je okončan bez golova. Kod domaćih je bolji od ostalih bio Mitar Trifković, dok se u timu Kozare istakao Srboljub Jandrić.

U Janji su Podrinje i Slavija odigrali 1:1. Bod domaćinu donio je Stefan Janjić, dok je u gostujućem sastavu ponajbolji bio još jedan veteran, Vučina Šćepanović.

Izvor: MONDO

TABELA - 1. KOLO:

3 boda - Miloš Perović (Tekstilac)
1 bod - Asmir Avdukić, David Čolić (Željezničar), Dušan Marić, Dragan Jolović (Tekstilac), Nemanja Pekija, Andrej Pavlović (Rudar Prijedor), Stefan Janjić (Podrinje), Mitar Trifković (Alfa Modriča), Srboljub Jandrić (Kozara), Vučina Šćepanović (Slavija).

TABELA - TRENERI:

1 bod - Zoran Ćurguz (Željezničar).

LISTA STRIJELACA:

2 gola - Miloš Perović, Dušan Marić (Tekstilac),
1 - Stefan Janjić (Podrinje), Nikola Bjeloš (Slavija), Bojan Burazor, Andrej Pavlović, Milan Šikanjić (Rudar Prijedor), Stefan Milojević, Slađan Stupar, Nenad Rašević, Dragan Jolović (Tekstilac).

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PRVA LIGA RS - 1. KOLO:

Krupa - Željezničar 0:0

Podrinje - Slavija 1:1 (0:0)
/Janjić 71 - Bjeloš 60/

Rudar Prijedor - Jedinstvo 3:0 (1:0)
/Burazor 35 pen, Pavlović 66, Šikanjić 90/

Sloga - Tekstilac 0:8 (0:3)
/Perović 27, 90+1, Milojević 34, Stupar 45+2, Rašević 56, Marić 75, 86,
Jolović 82/

Alfa Modriča - Kozara 0:0

TABELA: Tekstilac 3, Rudar Prijedor 3, Slavija 1, Podrinje 1, Željezničar 1, Krupa 1, Alfa Modriča 1, Kozara 1, Jedinstvo 0, Sloga 0.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC