• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkaz na Instagramu: Kajl Lauri ne ide u Kinu!

Autor mondo.rs

U ovom trenutku teže je nabrojati one koji su odustali, od igrača koji su ostali na treninzima Grega Popoviča. Da li su Amerikanci i dalje prvi favoriti?

"Nisam dobio dozvolu da se punom snagom bavim košarkom", napisao je 33-godišnji Kajl Lauri na Instagramu i poželeo sreću reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država na predstojećem Mundobasketu u Kini.

"Napred SAD", dodao je član šampionskog NBA tima, Toronto Reptorsa, koji je tokom leta imao problem sa šakom.

View this post on Instagram

Go USAB!!

A post shared by Kyle Lowry (@kyle_lowry7) on



Nešto pre njega, selektoru Gregu Popoviču otkazao je i 13 godina mlađi Marvin Begli iz Sakramento Kingsa, pa je u ovom trenutku teže nabrojati sve one koji su odustali od prilike da se bore za zlato na Svetskom prvenstvu od onih koji su i dalje u opremi.

U ovom trenutku, a očekuje se da Popovič konačnu odluku o putnicima u Kinu donese 17. avgusta, ekipu čine: Džejlen Braun, Kemba Voker, Markus Smart, Džejson Tejtum (Boston Seltiks), Dearon Foks, Harison Barns (Sakramento Kings), Bruk Lopez, Kris Midlton (Milvoki Baks), Džo Heris (Bruklin Nets), Kajl Kuzma (Los Anđeles Lejkers), Donovan Mičel (Juta Džez), Mejson Plamli (Denver Nagets), Pi-Džej Taker (Hjuston Rokets), Majls Tarner (Indijana Pejsers) i Derik Vajt (San Antonio Spars).

Posle Laurijevog otkaza na bekovskim pozicijama trebalo bi da počinju Voker iz Seltiksa i Foks iz Kingsa, o čijoj igri će naši "kraljevi" Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica imati šta da ispričaju stručnom štabu selektora Aleksandra Đorđevića.

Popovič, u čijem stručnom štabu je i trener Golden Stejt Voriorsa, Stiv Ker, na raspolaganju ima i 14 igrača u "rezervnom" sastavu, međutim upravo su "drugopozivci" u nedeljama za nama otkazivali jedan po jedan kako bi ih trener San Antonija pozivao da se priključe aktivno radu "prvog tima".

Uradio je to i prvi pik na letošnjem draftu, Zajon Vilijamson iz Nju Orleans Pelikansa, potom i Begli iz Kingsa…

Posle svega, postavlja se pitanje da li su Amerikanci i dalje prvi favoriti za titulu prvaka sveta, koju su pre pet godina u Madridu osvojili pobedom nad Srbijom u finalu (129:92).

Za "Tim snova" tada su nastupali Stefen Kari (10), Klej Tompson (12), Derik Rouz, Kenet Farid (10), Rudi Gej (11), Demar Derozen (10), Kajri Irving (26), Mejson Plamli (1), Demarkus Kazins (13), Džejms Harden (23), Entoni Dejvis (7) i Andre Dramond (6).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC