SEHA bez bh. klubova, ali tu su Kinezi i Rusi!

Autor:

Poslije kineskog Univerziteta Peking Sport , "regionalna" SEHA liga dobila i učesnika iz Rusije.

SEHA bez bh. klubova, ali tu su Kinezi i Rusi! Foto: SEHA/Edgar Breshchanov

U prve dvije sezone SEHA lige BIH je imala po tri predstavnika, da bi tokom osam godina ostala bez ijednog.

Naredne sezone, drugi put u istoriji, u SEHA ligi neće biti klubova iz BIH, a ovo takmičenje u međuvremenu preraslo je u nešto mnogo više i mnogo šire od "rukometne asocijacije jugoistočne evrope" (South East Handball Association)

Od početka takmičenja u ligi je, osim klubova iz bivše Jugoslavije, igrao slovački Tatran Prešov, vrlo brzo se priključio i bjeloruski Meškov Brest, a prošle sezone priključena je i Steaua iz Bukurešta.

Čelnici SEHA lige napravili su korak dalje i od naredne sezone imaćemo predstavnike još tri zemlje.

Nakon što se SEHA ligi pridružio Univerzitet Peking Sport , te Motor Zaporožje, potvrđeno je da će osim kineskog i ukrajinskog, ovo takmičenje igrati i jedan ruski klub.

Spartak Moskva postao je prvi klub iz Rusije koji će igrati SEHA ligu.

"Srećni smo što smo se sastali ovdje u Moskci i završili veliki projekt. Hvala g. Šišarovu, g. Voronjinu i G. Slavinu koji su zaslužni za ovu saradnju. Sa Spartakom u ligi, imaćemo mnogo sjajnih mečeva, ne samo za nas već za cijelu Evropu i šire“, rekao je direktor SEHA lige, Siniša Ostojić, objavljeno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Broj učesnika SEHA lige povećan je sa prošlogodišnjih deset na 12, a umjesto predstavnika BIH, Rumunije, te jednog od dva mjesta koja je imala Sjeverna Makedonija, sada su tu Ukrajinci i Kinezi, te povratnik u ovo takmičenje, mađarski Vesprem.

Hrvatska i Srbija zadržali su po dva predstavnika, tako da će i ove godine u SEHA ligi nastupati Metaloplastika iz Šapca i Vojvodina, te Nekse i PPD Zagreb.

Nova sezona počinje 3. septembra, a klubovi su podijeljeni u dvije grupe.

U Grupi A igraće Spartak Moskva, Nekse, Vardar, Tatran Prešov, Vojvodina i Motor Zaporožje.

U Grupi B igraće PPD Zagrebm Metaloplastika, Meškov Brest, Vesprem, Rabotnik i Peking Sport Univerzitet.

Poslije regularnog dijela sezone dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbijediće direktan plasman u četvrtfinale, dok će klubovi od treće do šeste pozicije plasman u tu rundu morati da obezbijede kroz plej-of.

Pobjednici četvrtfinalnih duela igraće fajnal-for SEHA lige, a domaćin će biti određen prije završetka grupne faze, saopšteno je iz SEHA lige.

Tagovi:

Ostale vijesti