• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" u četvrtfinalu Eurobasketa!

Autor mondo.rs

Kadetska reprezentacija Srbije "preskočila" Sloveniju i nastavila borbu za dva cilja - medalju i plasman na Svjetsko prvenstvo.

 U17 Eurobasket - Srbija u četvrtfinalu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Pobjeda u praktično najvažnijem meču na Evropskom prvenstvu!

Izabranici selektora Aleksandra Nikitovića izborili su plasman u četvrtfinale Eurobasketa za kadete, jer su u Udinama savladali vršnjake iz Slovenije, u dramatičnoj završnici.

Srbija - Slovenija 67:64 (17:20, 16:15, 16:13, 18:16)

Naredni rival "orlića" biće gotovo izvjesno jedan od najvećih favorita turnira, Španija, koja za rivala u osmini finala ima Nemačku.

Paralelno sa borbom za medalju, srpski tim bori se i za plasman do petog mjesta, koji donosi kartu za Svjetsko prvenstvo koje će biti odigrano sljedeće godine, dok će Slovenci poslije današnjeg poraza u borbu za opstanak u "A" diviziji, o čemu "orlići" više ne moraju da brinu.

Najefikasniji u trijumfu protiv mladih "zmajčeka" bili su Matija Belić sa 22 poena i Nikola Radovanović sa 16. Njih dvojica su u posljednjem minutu postigli šest poena i poveli "orliće" ka uspjehu nakon izjednačenja 62:62 na minut i 25 sekundi do kraja.

Iako krajem treće četvrtine situacija nije izgledala povoljno po naš tim (40:48), Nikitovićevi igrači su potom krenuli u veliku ofanzivu i pet minuta prije kraja stekli 10 poena prednosti (62:52).

Ispostavilo se da to nije bilo dovoljno za miran kraj, ali je razigrani tandem Belić - Radovanović ipak iskoračio kada je bilo najvažnije.

Duel Španije i Njemačke počeće u 16.30 časova, a četvrtfinala su zakazana za srijedu.

Srbija: Matija Belić 22 (12 sk), Filip Branković 4, Ilija Milijašević 5, Nikola Radovanović 16 (14 sk), Nikola Šaranović 8, Vuk Bošković, Stefan Dabović 6, Nikola Đurišić, Marko Marković, Aleksa Obradović, Mihailo Petrović 4, Stefan Stefanović 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC