• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska štampa: "Borjan za istoriju, golmanski doktorat"

Autor mondo.rs

Sjajni čuvar mreže jednoglasno je proglašen junakom Zvezdinog trijumfa u Kopenhagenu. Ali, šta je "trulo" u državi Danskoj?

 Srpska štampa: "Borjan za istoriju, golmanski doktorat" Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisali su Kopenhagen posle jedne od najdramatičnijih i najčudnijih penal serija u istoriji fudbala.

Od 11 udaraca sa "bele tačke" iskoristili su sedam, a domaćin samo šest. Od toga su dva udarca bili promašaji, a tri je odbranio raspoloženi Milan Borjan.

 Kada se tome doda da je Srbin sa kanadskim pasošem i sam bio siguran egzekutor u 10. seriji, ali i da je tokom 120 minuta igre takođe imao nekoliko odličnih intervencija, nema dileme da je zaslužio sve hvalospeve koje su mu portali, a ujutru i dnevna štampa "ispevali" u svojim naslovima.

Uostalom, izdvojio ga je u svojoj izjavi i najbolji teniser sveta, Novak Đoković!

Jedini sportski dnevnik u zemlji, "Sportski žurnal", izveštaj iz Kopenhagena je objavio pod naslovom "Borjanov golmanski doktorat".

"Neverovatni Milan Borjan odbranio je tri jedanaesterca, golmanskim doktoratom je doneo najtrofejnijem srpskom klubu jesen u Evropi i nastavak sna da se može ponovo u elitno evropsko takmičenje".

"Heroj Milan Borjan vodi Zvezdu ka novoj Ligi šampiona", pišu "Večernje novosti", dok su u izveštaju "Kurira" svi Zvezdini igrači dobili ocene šest, sedam ili osam za svoju partiju na "Parken" stadionu, samo Borjan - desetku!

"Svemoćni heroj. Penali su rulet, ali Zvezda ima svog krupijea, tri penala odbranio i dao gol".

U "Blicu" je naslov "Bravo Zvezdo - srpski Spartanci", "Informer" piše "Zvezda za istoriju", uz ocenu da je "apsolutni junak srpskog šampiona bio golman Milan Borjan".

HEROJ JE MILAN BORJAN: Zvezda ima Evropu - blizu je LŠ!

Ipak, najnadahnutiji je bio reporter lista "Alo!", koji je izveštaj počeo na sledeći način:

"Nešto je trulo u državi Danskoj... Teren 'Parkena'? Nego šta! Suđenje Mažeike? Ništa manje od trave. Još nešto? Ma, badava je Kopenhagenu bilo sve, čak i igrač više skoro ceo sat - ulogu junaka pred skoro 30.000 gledalaca odigrao je Srbin. Zvezdin junak - Milan Borjan!".

Utisak je da i ako crveno-beli eliminišu Jang Bojs i drugu sezonu zaredom se plasiraju u Ligu šampiona, to neće moći da bude emotivno i spektakularno kao što je bilo u utorak uveče u glavnom gradu Danske...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC