• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminula supruga Branka Kockice

Autor mondo.rs

Rediteljka Slobodanka Caca Aleksić preminula je rano jutros nakon kratke i teške bolesti,

 Preminula supruga Branka Kockice Izvor: Mondo/Stefan Stojnaović

Supruga Branka Milićevića, Branka Kockice Slobodanka Caca Aleksić, preminula je danas, saopštilo je pozorište Puž.

MONDO TV: U poseti Branku Kockici

"Danas nas je zauvek napustila naša draga Slobodanka Aleksić, Brankova CACA, osnivač i reditelj Pozorišta Puž", stoji na sajtu pozorišta.

Slobodanka Aleksić je rođena 1941. godine u Beogradu.

Počela je da režira u Zrenjaninskom pozorištu, a zatim u Ateljeu 212, u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu.

Sa svojim suprugom Brankom Milićevićem osnovala je Pozorište Puž, čiji je bila prvi direktor sve do 2005. godine i u kome je radila do svoje smrti.

Predstave za decu koje je režirala imale su ogroman uspeh o kojem svedoče i brojne nagrade, ističu u Pužu. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja  je u telegramu saučešća napisao da je Slobodanka Caca Aleksić bila i ostaće jedan od stubova srpskog dečjeg pozorišta i njegove budućnosti.

"Jedna je od retkih stvaralaca koji je, nakon značajnog uspeha u teatru za odrasle, odlučila da se posveti teatru za decu kao reditelj, pedagog, ali i kao producent. Unela je sasvim nove vetrove u pozorišni život. Generacije mladih je zarazila pravim, iskrenim i njima bliskim pozorišnim jezikom, vodeći računa o estetskim vrednostima u evropskom i svetskom teatarskom životu. Bila je večno mlada i po svom energičnom karakteru i po svojoj umetničkoj radoznalosti. Ostavila je, zajedno sa svojim Brankom, Beogradu i Srbiji Pozorištance Puž, teatrsku instituciju vrednu poštovanja, koju je gradila i razvijala do poslednjeg dana svoga života, verujući da je budućnost teatra u njegovoj večitoj mladosti i radoznalosti".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop