• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uroš Matić: Nemanja čestitao, srećan i zbog Zvezde

Autor mondo.ba

"Zvao me Nemanja da čestita, presrećan je zbog mene i zbog Zvezde. Poželio mi je da se nađemo u istoj grupi, ali ajde da mi pokušamo da prođemo Ajaks", rekao je Uroš Matić poslije pobjedonosnog gola za APOEL.

 Uroš Matić o pobjedonosnom golu za APOEL - Zvao me Nemanja srećan zbog Zvezde Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Kiparski APOEL napravio je ogroman uspjeh pošto je u Azerbejdžanu nadoknadio 1:2 iz prvog meča sa Karabagom i pobjedom 2:0 izborio plasman u plej-of za Ligu šampiona.

Junak APOEL-a bio je Uroš Matić koji je postigao pobjedonosni gol i tako doveo svoj tim na korak od lige šampiona, odnosno obezbijedio Kipranima najmanje grupnu fazu Lige Evrope.

"Prezadovoljan sam zbog pobjede pogotovo poslije poraza kod kuće, poslije kojeg su svi prestali da vjeruju u nas. Ekipa je ipak ostala koncentrisana i motivisana. Dodatno nas je motivisalo ponašanje Karabaga i njihovih navijača poslije prve utakmice, tako da smo došli da pobijedimo i sve se dobro završilo po nas", javio nam se Uroš Matić sa aerodroma u Bakuu.

Igrao se 68. minut kada je Matić dobio loptu od Slovenca Romana Bezjaka, a onda pogodio suprotan ugao i utišao stadion Tofik Bahramov u Bakuu.

Karabag - APOEL 0-2 Uros Matic
Izvor: YouTube

"To su neke stvari koje dosta radimo na treningu, otvorio sam si prostor za šut i gol je došao u pravom trenutku", skroman je Matić.

Odmah poslije utakmice dobio je čestitke od svojih najbližih, naravno, i od starijeg brata Nemanje. Srpski reprezentativac osim velikog uspjeha svog brata sa APOEL-om pratio je  meč u Kopenhagenu, gdje je Zvezda poslije velike drame i penala eliminisala domaćina.

"Nemanja me odmah poslije supruge zvao. Presrećan je zbog nas i zbog Zvezde. Poželio mi je da se nađemo u grupi, ali ja bih ipak da sačekamo, prvo da mi pokušamo da prođemo Ajaks", rekao je Uroš.

Dok Nemanja čeka nastup sa Mančester junajtedom u grupnoj fazi Lige Evrope, Uroš će imati priliku da se domogne elitnog takmičenja, Lige šampiona. On i APEOL imaće težak zadatak s obzirom da će u plej-ofu igrati protiv prošlogodišnjeg polufinaliste, ekipe Ajaksa.

"Oni su fantastična ekipa, pratio sam ih pogotovo zbog Duleta Tadića, on je pravi lider Ajaksa. Biće teško sigurno, oni vole da imaju posjed i da igraju, ali idemo na sve ili ništa", poručio je Uroš Matić i dodao da i njegova ekipa ima svoje šanse.

"Mislim da je prva utakmica u Nikoziji, a tamo je pretoplo, visoka vlažnost vazduha i svima koji dođu sa strane je teško da igraju. Upravo od te prve utakmice dosta zavisi i od toga kako ćemo tamo da odigramo".


APOEL je Urošev četvrti klub u četiri posljednje sezone, ali kao i u prethodnim, dobro se prilagodio i na kraju dao veliki doprinos odličnom početku sezone.


"Ekipa me super prihvatila, APOEL je odličan klub, nešto slično Kopenhagenu i Zvezdi, najveći klub i posljednjih sedam godina su šampioni. Samo jednom u osam godina, ako se ne varam, nisu bili u grupnoj fazi nekog takmičenja, tako da je svakako klub koji mi odgovara zbog ambicija i ciljeva. Dobro smo se poklopili, lijepo mi je, imam dosta saigrača odavdje tako da uživamo i ja i porodica", rekao je Matić na kraju razgovora za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC