• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukas pred Malme: Moramo da budemo hrabriji!

Autori mondo.ba Autori Fena

Utakmica na stadionu Pecara počinje u 19:00 časova.

Fudbaleri Zrinjskog sutra u Širokom Brijegu dočekuju ekipu Malmea u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, nakon što su prije šest dana u Švedskoj od istog protivnika izgubili 3:0.

''Rezultat prve utakmice je otežavajuća okolnost za nas, a ta utakmica za Malme bila je njihova daleko najbolja utakmica u zadnjem razdoblju i sve su dali u nju, a u prilog im je takođe išlo i odgađanje prvenstvene utakmice prije okršaja s nama'', rekao je danas trener Zrinjskog Hari Vukas.

Kazao je kako Zrinjski u toj utakmici nije postigao ono što je dogovarao i priželjkivao.

''Nismo bili dobri, a pogotovo u onom segmentu prema naprijed. Da smo bili pravi i onakvi kakvi mi znamo i možemo biti, vjerojatno bi napravili puno više problema Malmeu nego što je to bio slučaj s Utrehtom i zato ostaje jedan veliki žal zbog toga i žal što nismo postigli bar jedan pogodak, a imali smo svoje šanse'', istakao je Vukas.

Strateg ''plemića'' je takođe rekao kako ih sutra na Pecari očekuje teška i neizvjesna utakmica.

''Svi znamo šta fudbal može donijeti i koliko je mala granica između odlaska gore i padanja na dno i našu nadu nam ne može nitko oduzeti. Argument za tu nadu koju imamo je naša priprema za ovu utakmicu. Nismo igrali prvenstvenu utakmicu i relativno smo se odmorili, imali mirnu pripremu, napravili neke ideje i možemo reći da smo spremni'', kazao je Vukas.

Dodao je takođe kako je Malme imao tešku gostujuću utakmicu u nedjelju i mišljenja je da neće biti previše napadački orijentisani, ali da Zrinjski mora biti hrabriji i odlučniji.

''Malme ima određeni kvalitet, imali su tešku gostujuću utakmicu na umjetnoj travi u nedjelju i mislim da neće juriti prema naprijed, ali će vjerovatno željeti postići jedan gol, tako da moramo biti hrabriji i odlučniji te u određenim segmentima igre preuzeti i rizik'', naveo je trener Zrinjskog.

Što se povreda tiče, trener je kazao kako će van stroja biti Dario Rugašević koji se povrijedio na prvoj utakmici protiv Malmea.

Sutrašnju utakmicu najavio je i Staniša Mandić, koji je kazao kako vjeruje u svoj klub iako su ih neki, po njegovim riječima, već otpisali.

''Sigurno nas očekuje teška utakmica, ali vjerujem u ovaj tim i vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat, iako su nas neki već otpisali, ali u fudnalu ništa nije nemoguće. Na nama je da damo sve od sebe i pokušamo ostvariti što bolji rezultat i tako obradujemo navijače, ali i sve nas'', kazao je Mandić.

Utakmica na stadionu Pecara počinje u 19:00 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC