• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bizaran poraz "orlića", Srbija bez polufinala!

Autor mondo.rs

Kadeti Srbije su bili blizu pobjede nad Španijom, potom su trojkom došli nadomak drugog produžetka, ali jedna sitna greška je presudila!



Košarkaška reprezentacija Srbije do 16 godina nije uspjela da se plasira u polufinale Eurobasketa pošto je ovog popodneva poražena od vršnjaka iz Španije nakon produžetka 72:71 (18:17, 17:10, 5:17, 17:13, 15:14)

Srbija je na poluvremenu gubila osam razlike, ali je zahvaljujući nevjerovatnoj trećoj četvrtini (17:5) prešla u vođstvo, međutim u završnici je "prokockala" tu prednost.

Bilo je dosta grešaka i izgubljenih lopti u napadu koji je bio zbunjen, pa su Španci izjednačili na dvije sekunde do kraja sa "penala", a Đurišić nije uspio da postigne trojku uz zvuk sirene, tako da je uslijedio produžetak.

U njemu su Španci imali prednost, Srbija je uspjela da izjednači na 1,9 sekundi do kraja trojkom Stefana Stefanovića, međutim nije odbranila napad - koji "furija" nije ni izvela.

Imali su aut sa strane, a Marko Marković je "skakao" pored igrača koji je trebalo da ubaci loptu i "uskočio" je u njegov prostor, tako da je sudija pokazao tehničku grešku, pa su Španci slobodno bacanje pretvorili u pobjedu, uprkos protestima srpskih košarkaša.

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Matija Belić sa 28 poena i 14 skokova.

Špance u polufinali čeka bolji iz duela Rusije i Turske, dok su u drugom delu kostura, koji će biti raspleten do kraja dana, "ukršteni" Hrvatska i Francuska, odnosno Italija i Grčka.

Podsjećamo da je ovo ljeto bilo veoma neuspješno za mlađe selekcije KSS.

Reprezentacija do 19 godina bila je sedma na Svjetskom prvenstvu na Kritu, uslijedilo je 15. mjesto na U-20 EP i ispadanje u "B" diviziju, da bi juniori (U-18) prije dva vikenda završili Eurobasket u Volosu kao deseti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC