• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković nije tragičar, već junak: Partizan u PLEJ-OFU

Autor mondo.rs

Partizan je poražen na gostovanju, uz ne tako dobru igru, ali ide dalje posle napete završnice u Turskoj... Naredni rival, verovatno, Molde, ako Aris ne napravi iznenađenje pred svojim navijačima.

Promašaji u Humskoj, i jeftino primljen gol, nisu skupo koštali Partizan!

Crno-beli su pre sedam dana u Beogradu briljirali i ostvarili laku pobedu (3:1), koja je mogla da bude i znatno ubedljivija, a zbog rano primljenog gola u Malatiji, već u 7. minutu posle velikog kiksa Stojkovića, navijači su strepeli za prolaz…

Partizan je ipak do kraja sačuvao svoj gol, upravo je Stojković odlično intervenisao u dve situacije, pa su se crno-beli plasirali u plej-of Lige Evrope.

Partija "valjka" nije bila ni blizu nivoa koji Savo Milošević traži, ali je dovoljna opomena pred duel sa (verovatno) Moldeom, ako Aris ne napravi čudo. Prvi meč se igra već narednog četvrtka u Humskoj (22. avgust), dok je revanš nedelju dana kasnije u gostima.

UEFA je prethodno kaznila Partizan "zatvaranjem" tribina na naredne dve evropske utakmice, ali je Partizan uložio žalbu i nada se makar odlaganju suspenzije.

MALATIJA - PARTIZAN 1:0 (1:0), UKUPNO 2:3!
/Jahović 7/


Već na startu duela na istoku Turske videlo se da je Partizan došao da igra fudbal, baš kao što je Savo Milošević i najavio, međutim već u 9. minutu "sasekao" ih je gol ni iz čega.

Duga lopta štopera Akbaša za napadača Jahovića delovala je da uopšte ne priziva opasnost, ali slabija komunikacija Stojkovića sa štoperima - i odluka da "izleti" napred - značila je da će Makedonac stići pre njega do lopte i glavom sa 18 metara ubaciti loptu u praznu mrežu.

Unelo je to malo nemira u redove crno-belih, delovali su stegnuto, međutim nije ni Malatija igrala toliko dobar fudbal u poslednjoj trećini...

Sve do kraja poluvremena ostali su na jednom šutu u okvir gola Stojkovića, Partizan je bio bez ijednog sve do trećeg minuta nadoknade, a onda dve za pet sekundi preko Sadika koji je prvo glavom probao, a onda i nogom što je odbranio Farnole.

Ni u nastavku nije bilo promene pristupa, Malatija je imala nešto veći posed lopte, doduše nisu znali baš šta da rade s njom, a kada bi stvorili priliku - briljirali su Pavlović i Stojković.

Supertalentovani štoper crno-belih je više puta uklizao u ključnom trenutku i "stopirao" prilike pre nego što je do njih i došlo, dok je Stojković zabeležio veliku odbranu u 77. minutu posle šuta Mine sa pet metara, najverovatnije iz ofsajda!

Podatak da će se igrati još sedam minuta nadoknade dao je dodatnu snagu igračima Malatije koji su ipak bili brzopleti u napadima, ali je isto tako reagovao i Sadik...

MALATIJA: Farnole - Čebake (od 11. Čagiran), Mina, Akbaš, Kaš - Šalali, Jildirim - Bifuma (od 68. Fofana), Giljerme (od 73. Tozlu), Tore - Jahović.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Tošić (od 71. Lutovac), Zdjelar, Šćekić, Asano - Suma (od 82. L. Pavlović) - Sadik (od 97. Ožegović).

Utakmicu je sudio Kris Kavanag.

IZ MINUTA U MINUT:

90+8' - KRAJ!

90+4' - Velika šansa za Sadika i očajan šut, pravo u Farnolea. Potom na drugoj strani preti Fofana i srećom po Partizan lopta ne stiže ni do jednog igrača. 

90' - SEDAM minuta nadoknade... Žuti karton za Jahovića.

82' -
Sejduba Suma izlazi iz igre, Lazar Pavlović pojačava sredinu terena.

77' - Mina!

Uf, velika prilika za štopera Malatije... Bio je to centaršut Torea, glavom je loptu dalje prebacio Jahović, da bi Mina ušao u šansu što je sjajno odbranio Stojković. Utisak je da je bio i ofsajd za Turke!


75' -
Jahović uspeva da na širokom prostoru prođe Jahovića, koji je podigao loptu preko njega, pa je štoper Partizana pravio faul... I dobio je žuti za to.

71' -
Lutovac je u igri umesto Tošića. Tozlu je na terenu umesto Giljermea.

67' -
Perfektna igra Pavlovića, ponovo je to klizeći start u pravi tren koji otklanja opasnost. Bifuma izlazi iz igre, menja ga Fofana.

64' -
Na malom prostoru igraju igrači Partizana, Asano je umakao Čagiranu, a onda je povučen sa leđa... Novi žuti karton.

59' -
Bifuma je "probio" po levoj strani pored Miletića i Tošića, potom vratio loptu na 14 metara, ali je srećom po Partizan to bio loš šut koji je izblokiran. Izgleda da je posle toga uleteo neki predmet zbog čega se Stojković uzalud žalio sudiji...


54' -
Sadik je krenuo na loptu i u skoku faulirao Čagirana zbog čega mu je pokazan žuti karton, dok je potom Englez istom kaznom opomenuo i fudbalera Malatije.

50' - Pavlović!

Perfektan start Strahinje Pavlovića u kontri nad Adisom Jahovićem, klizećim je zaustavio Makedonca da prođe po levoj strani. Čudo je da nije dobio karton zbog protesta.

46' -
Šćekić je faulirao Giljermea na sredini terena i dobio je žuti karton.

- Igrači Malatije na poluvremenu prave pritisak na sudiju objašnjavajući mu da je pogrešio kada nije dosudio penal za njih, dok su fudbaleri Partizana uveliko na terenu. Počelo je drugo poluvreme, nema izmena...

45+3' - Sadik! 

Prva prilika za Partizan u poslednjim trenucima prvog poluvremena posle centaršuta Stojkovića. Sadik je prvo probao glavom, odbranio je Farnol, pa nogom sa tri metra, međutim čuvar mreže iz Benina je nekako sačuvao svoj gol... Pauza!


45+2' -
Akbaš pravi faul nad Sadikom i za to dobija žuti karton, malo kasnije i Šalali zbog prekršaja nad Asanom...

43' -
Vrlo spori napadi Malatije koja se ne snalazi naročito u organizaciji igre, pokušavaju da probiju po boku i potom pronađu Jahovića, dok Partizan može da brine što je već dugo bez lopte u nogama i ne uspevaju da stvore priliku.

34' -
Gokan Tore ne štedi Bojana Ostojića, ostao je štoper Partizana na travi, srećom ne zadugo, biće u redu da nastavi utakmicu.

28' -
Od slobodnjaka za Partizan preko izgubljene lopte Zorana Tošića do šanse Malatije u kontri, vrlo neoprezna igra crno-belih. Srećom po srpski tim, odlično je pratio Zdjelar i otklonio opasnost pred šuta Malatije.

22' -
Traže domaći penal zbog Pavlovićevog igranja rukom, ali sudija iz Engleske je procenio da tu nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. Više deluje da ga je lopta u leđa udarila..

20' - Bifuma!

Prošao je pored Miletića, možda napravio i faul pre toga, ali je Zdjelar sprečio da povratna lopta sa boka stvori opasnost na petercu.

14' - Asano!

Dva puta zaredom Japanac u šansi. Lepo je utrčao u prostor u obe situacije, prvi put je golman Farnole sprečio šut, dok je drugi put "raspalio" jako, ali u spoljni deo mreže.

10' -
Izmena kod Turaka, Čigaran menja Čebakea, strelca gola u prvom meču.

7' - GOL! MALATIJA VODI! JAHOVIĆ!


Partizan je odlično "ušao" u meč, pretio Malatiji preko Sume i Asana, a Malatija praktično ni iz čega dolazi do vođstva preko makedonskog napadača Adisa Jahovića.

Bila je to duga lopta Akbaša koju je Stojković loše procenio, morao je da je potom izbaci glavom jer je izašao visoko, međutim Jahović je skočio pre njega i ubacio u praznu mrežu, pošto Ostojić nije mogao da stigne...

1' -
Meč je počeo!

- Igrači izlaze na teren "Malatije arene".

- Za sada nema mnogo navijača, procena je oko pola kapaciteta stadiona...

- Zanimljivi simboli na stadionu Malatije, tu su i tigrovi...


- U međuvremenu, Partizan je najavio žalbu na poslednju kaznu UEFA.

- Pogledajte trenutak kada su crno-beli ušli na stadion i krenuli do svlačionice.


- Na klupi Partizana ostali su N. Stevanović, Vujačić, Brežančić, L. Pavlović, Stevanović, Lutovac i Ožegović.

- Utakmicu možete pratiti na TV Arena Sport, dok vas na MONDU očekuje tekstualni prenos.

- Ovako je bilo u podne u Malatiji, a sada je "prijatnih" 40 stepeni Celzijusa.

Izvor: MONDO


- Partizan će u Malatiji biti bez Đorđa Ivanovića, koji nije bio ni u avionu za Tursku, najverovatnije zbog loše forme na početku sezone. Izgubio je mesto startera od Filipa Stevanovića, ali se očekuje da danas po levom boku zaigra Takuma Asano.

- Pročitajte i šta je pred utakmicu rekao trener Savo Milošević.

- Kada je to čuo Nemanja Miletić samo se NASMEJAO.

- Zanimljivu izjavu čuli smo iz tabora Malatije, kažu da mogu da postignu ČETIRI gola.

- Bojan Ostojić ističe da se stvorila prevelika euforija i poziva na OPREZ.

Anketa

Kakav ishod očekujete na "Malatija areni"?

  • Partizan u 90

    82.86% (29)

  • Partizan na produžetke

    2.86% (1)

  • Partizan na penale

    0% (0)

  • Malatija na penale

    2.86% (1)

  • Malatija na produžetke

    5.71% (2)

  • Malatija u 90

    5.71% (2)


N    A    J    A    V    A

Fantastična predstava Partizana u Humskoj pre sedam dana ulila je dovoljno optimizma pred revanš, ali daleko od toga da će biti samo "formalnost", niti u taboru crno-belih žele da čuju taj izraz pred još dodatnih 90 minuta fudbala...

Pogocima Umara Sadika, Takume Asana i Sejdube Sume ostvarena je ubedljiva pobeda, ali ju je malo "pokvario" pogodak Malatije iz praktično druge šanse na meču (3:1).

Upravo taj detalj, kao i to što je Partizan za vikend odigrao nerešeno protiv Napretka (2:2), govore da u Partizanu ne smeju da "polete" i olako shvate protivnika na istoku Turske, u meču koji će biti odigran u veoma teškim uslovima pri visokoj temperaturi.

Turci su u Beogradu pokazali da imaju dosta manjkavosti u odbrani, Savo Milošević je kazao da njegova ekipa mora da napada jer ne zna da se brani, pa deluje da nas i ovoga puta očekuje "otvorena" utakmica u kojoj će Partizanu verovatno biti potreban i jedan gol kako bi obezbedio plasman u plej-of za Ligu Evrope gde ih očekuje norveški Molde.

/IZVEŠTAJ PRVE UTAKMICE: OVO JE SUMIN PARTIZAN - VELIKA POBEDA/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC