• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijankama 43 poena, Hrvaticama set i 20:23

Autor mondo.rs

Evropske i svetske šampionke nastavile su pripreme za Eurovolej u Ankari.

 Srbija - Hrvatska 3:1 odbojkašice Izvor: MN PRESS

Italijankama 43 poena u četvrtak, Hrvaticama danas - set i vođostvo 20:23 u četvrtom.

Od tog trenutka, evropske i svetske šampionke uozbiljile su se, dobile narednih pet poena i završile posao pre taj-brejka na pripremnom turniru u Beleku.

Ekipa selektora Zorana Terzića, koja je 4. avgusta na impresivan način obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine, u nastavku priprema za avgustovsko Evropsko prvenstvo u Turskoj i septembarski Svetski kup u Japanu sastaće se u subotu od 13.30 sa domaćinom pripremnog turnira, Turskom.

U drugom kolu Glorija kupa: Srbija - Hrvatska 3:1 (25:17, 25:22, 17:25, 25:23).

Naša primačica servisa Brankica Mihajlović proglašena je za igrača utakmice, nakon što je to priznanje pripalo Jeleni Blagojević dan ranije.

Izvor: MN PRESS

Srbija će odbranu titule šampiona Evrope iz 2017, osvojenu na turniru u Azerbejdžanu i Gruziji, započeti 23. avgusta u 17 časova utakmicom sa Finskom, a do kraja takmičenja u Grupi A igrati još protiv Bugarske, Francuske, Grčke i Turske. Tada će početi eliminacije od osmine finala, a četiri najbolje ekipe iz naše ukrstiće sa četiri tima iz Grupe C, u kojoj su Azerbejdžan, Hrvatska, Estonija, Mađarska, Holandija i Rumunija. Sistem takmičenja je takav da će i u četvrtfinalu međusobno igrati ekipe iz grupa A i C, odnosno B i D, a prva ukrštanja biće moguća tek u polufinalu. Finale je 8. septembra.

Bio je ovo peti susret Srpkinja i Hrvatica u odbojci u polednjih pet godina i peta pobeda naših devojaka, mada je samo jedan meč imao formu zvaničnog - onaj sa Evropskih igara u Bakuu 2015. kada je u meču grupne faze bilo 25:15, 25:17, 25:17.

Ekipa selektora Franea Žanića nastupala je ovog leta u Čelendž kupu, nižem rangu takmičenja u odnosu na Ligu nacija, pobedila Peru i zabeležila vezane poraze od Češke, Kanade i Argentine.

Hrvatice se neće naći od 14. do 29. septembra na Svetskom kupu, koji će 13. uzastopni put biti odigran u Japanu, a na kom će pored domaće selekcije, svetskih i evropskih šampionki, Srpkinja, kao i olimpijskih prvakinja, Kineskinja, učestvovati još 17 timova: SAD, Brazil, Rusija, Holandija, Italija, Južna Koreja, Dominikanska Republika, Argentina, Turska, Portoriko, Tajland, Nemačka, Bugarska, Kamerun, Kanada, Belgija i Kenija.

Terzić je u mondensko letovalište na obali Mediterana, koje svake zime "okupira" nekoliko stotina fudbalskih timova iz celog sveta, poveo veoma jaku postavu, praktično istu koja je početkom avgusta na kvalifikacionom turniru u Poljskoj obezbedila plasman na Igre 2020.

U sastavu su Bjanka Buša, Katarina Lazović, Emilija Antanasijević, Mina Popović, Maja Savić, Slađana Mirković, Brankica Mihajlović, Maja Ognjenović, Stefana Veljković, Teodora Pušić, Ana Bjelica, Maja Aleksić, Silvija Popović, Tijana Bošković, Bojana Malenković, Jelena Blagojević i Sara Lozo.

Od 18 časova sastaće se Italija i Turska, koja je u četvrtak nadigrala Hrvatsku rezultatom 3:1 (25:20, 25:18, 20:25, 25:13).

U ciklusu od četiri godine, računajući noseća FIVB takmičenja: Svetski kup 2015, Olimpijske igre 2016, Svetski gran pri 2017 i Svetsko prvenstvo 2018, Srbija i Kina daleko su najuspešnije ekipe na svetu sa 322 i 320 bodova na rang listi. Na trećem mestu su Amerikanke sa 256, na četvrtom Brazilke sa 200 bodova. Srpkinje i Kineskinje nisu igrale samo finale iz 2017. kada je Brazil savladao Italiju 3:2, a Srbija u borbi za bronzu Kinu rezultatom 3:1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC