• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: Jang bojs izgubio Špilmana, TEŠKA povreda u Kupu

Autor mondo.rs

Marvin Špliman, sudeći prema snimcima sa "Stad de la Fontenet" stadiona u Karužu, neće skoro igrati fudbal.

Marvin Špilman jedno je od šest pojačanja Jang bojsa ovog leta, u prethodne četiri utakmice nametnuo se kao ozbiljna opcija trenera Herarda Seoanea za mesto u navali, ali sudeći prema prvim snimcima iz Karuža, gradića na krajnjem zapadu Švajcarske, ovaj 23-godišnjak neće nastupiti u mečevima sa Crvenom zvezdom.

Ni naredne srede u Bernu, ni 27. avgusta u Beogradu.

Zapravo, deluje da dva miliona evra plaćeno pojačanje iz Tuna neće skoro na teren.



Jang bojs večeras: Fol Balmos - Lotomba, Lustenberger, Cesiger, Garsija - Mumi Ngamale, Gaudino, Ebišer, Špilman (od 12. Fašnaht) - Asale, Nsame. Klupa: Volfli, Burgi, Vitrih, Janko, Petignat, Tešeira, Fašnaht. Trener: Seoane.

Špilman, koji je julski transfer u redove šampiona Švajcarske zaslužio odličnim igrama u dresu Tuna tokom prethodne dve godine (28 golova, 12 asistencija), ušao je u šansu u 6. minutu utakmice 1. kola nacionalnog Kupa, kada ga je nespretni defanzivac trećeligaša Etoal Karuža po svemu sudeći teško povredio.

Babakar Dija iz Kameruna oborio je Špilmana sa leđa i pao mu preko kolena, nakon čega je krilni napadač Jang bojsa iznet sa terena. Pauza na "Stad de la Fontenet" stadionu trajala je punih šest minuta, do trenutka kada je na teren istrčala njegova zamena, Kristijan Fašnaht.

Fašnahtu je ovo, inače, bio prvi nastup ove sezone, jer je tek bio uvršten u takmičarski tim posle ozbiljne povrede sa kojom se borio.

NOVO IME: OVO JE TIM CRVENE ZVEZDE ZA UTAKMICU U BERNU



Na listi povređenih igrača pet večeri pred duel sa Crvenom zvezdom na "Stadionu Švajcarska", na kom će biti i reporter redakcije Mondo, ostala je grupa od četvorice igrača žuto-crnih, na kojoj su i trojica projektovanih startera: Miralem Sulejmani (30), Gijom Oro (36) i Mohamed Kamara (21), dok je četvrti Sandro Loper (22) dugo van terena zbog teške povrede ligamenata kolena.

Navali "bojsa", koji su u četiri runde prvensva Švajcarske do sada zabeležili tri pobede i remi, u značajnoj meri mogli bi da nedostaju Sulejmani i Oro, koji su imali značajne uloge u šampionskim kampanjama 2017/18 i 2018/19. Naš nekadašnji reprezentativac Sulejmani je u prethodne četiri sezone u Bernu dao 38 golova na 141, a Oro 113 golova na 162 utakmice.

Ovaj francuski veteran bio je najbolji strelac švajcarskog prvenstva sa 24 gola, ali ga je ovog leta u punoj meri odmenio Žan-Pjer Nsame. Kamerunac sa francuskim pasošem postigao je 16 pogodaka prošle, a potom četiri na poslednje dve jake utakmice "mladih momaka" u prvenstvu Švajcarske za pobede od 2:0 i 2:3.

Na osnovu dosadašnjeg toka sezone, ali i teške Špilmanove povrede večeras, Jang bojs bi u prvoj utakmici plej-of runde za plasman u Ligu šampiona mogao da nastupi u sastavu: Fon Balmos - Janko, Lustenberger, Cesiger, Garsija - Sjero, Ebišer, Martins Pereira - Asale, Nsame, Mumi Ngamale.

Navala Mumi Ngamale, Nsame, Špilman takođe je bila opcija, do trenutka kada je momak čija je majka Švajcarkinja, a otac emigrant iz Konga, iznet na nosilima sa terena.



Ko je igrao najviše?

Fabijan Lustenberger (štoper), Ulises Garsija (levi bek), Marvin Špilman (vezni red, levo), Žan-Pjer Nsame (napadač), Mišel Ebišer (sredina), Nikolas Mumi Ngamele (vezni red, desno) i Džordan Lotomba (desni bek) odigrali su sve četiri prvenstvene utakmice ove sezone, s tim da je Lotomba počeo u prve dve, pa izgubio mesto startera u konkurenciji sa pozajmljenim fudbalerom Porta, Saidijem Jankom.

Nsame je najefikasniji igrač ekipe sa četiri gola ove sezone, 26-godišnjak je dao dva više od zemljaka Nikolasa Mumija Ngamalea koji je sa pozicije desnog krila zabeležio i dve asistencije. Dve asistencije ima i Mišel Ebišer, 22-godišnji švajcarski vezista i pokretač akcija u Seoaneovom timu, a gol i asistenciju zabeležio je i levi bek Ulises Garsija.

rezultati:

21/07 Jang bojs - Servet 1:1
28/07 Ksamaks - Jang bojs 0:1
04/08 Jang bojs - Lugano 2:0
10/08 Sent Galen - Jang bojs 2:3
16/08 Etoal Karuž - Jang bojs u toku
21/08 Jang bojs - Crvena zvezda (21.00)

došli

Kristofer Martins Pereira (22, Lion) / 2.000.000
Marvin Špilman (23, Tun) / 2.000.000
Vensan Sjero (23, Frajburg) / 1.500.000
Sedrik Cesiger (21, Grashopers) / 750.000
Frbijan Lustenberger (31, Herta) / slobodan
Saidi Janko (23, Porto) / pozajmica

otišli

Kevin Mbabu (24, Volfsburg) / 9.200.000
Đibril Sov (22, Ajntraht) / 9.000.000
Loris Benito (27, Bordo) / slobodan
Migel Kastroman (24, Tun) / slobodan
Torsten Šik (29, Rapid) / slobodan
Stiv fon Bergen (36) / kraj karijere

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC