• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić: Skupićemo snage za Radnik

Autor mondo.ba

Peto kolo Premijer lige BiH u ponedjeljak na "Koševu" zatvaraju Sarajevo i Radnik.

Poslije eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Sarajeva okreću se domaćim takmičenjima, a već u ponedjeljak očekuje ih zahtjevan meč protiv Radnika iz Bijeljine, ekipe koja je takođe ove sezone igrala na međunarodnoj sceni.

Tim Husrefa Musemića odigrao je dobar meč u Borisovu, ali u revanšu nije uspio da savlada BATE. U Bjelorusiji nije bilo golova, pa je "bordo" ekipa eliminisana zbog domaćeg poraza 1:2.

"Iskoristio bih ovu priliku da čestitam svojim igračima na odigranoj utakmici u Borisovu, mislim da su ove četiri utakmice u Evropi pokazale da možemo i da smo iz njih jako puno naučili, kako mi, tako i igrači. Oprostili smo se od takmičenja u Evropi, ali mislim da nismo razočarali. Žrijeb nas nije nešto pretjerano mazio, ali iz ovoga možemo izaći jači, pokazali smo da imamo kvalitet i želimo to nastaviti već u ponedjeljak", istakao je strateg Sarajlija za klupski sajt.

Prvi strijelac tima sa "Koševa" Mersudin Ahmetović odigrao je samo polovinu utakmice u Borisovu, ali bi trebalo da bude spreman za duel sa Radnikom. Blaže povrede vuče još nekoliko prvotimaca, tako da Musemić još nije definitivno odlučio na koga će računati u ponedjeljak.

"U ove tri utakmice imamo sedam bodova i želimo nastaviti tamo gdje smo stali. Što se tiče igračkog kadra, vidjećemo ko će biti spreman, da li ćemo nekoga odmarati ili ne. Radnik je sigurno ekipa koja je kvalitetna i bez obzira gdje igra, kod kuće ili u gostima, želi da igra, da postigne gol više. Sigurno da nam neće biti lako, ali skupićemo snage i svježine, kvaliteta imamo da riješimo ovu utakmicu", rekao je Musemić.

Anel Hebibović ističe da je tim iz Bijeljine izuzetno kvalitetan, posebno kad igra van svog stadiona.

"Radnik je kvalitetna ekipa, i mislim da igra bolje na strani nego kod kuće, bez obzira što su ušli ovako u sezonu, mislim da nisu očekivali ovakav start. Sigurno da će doći da se nadigravaju, da pokušaju uzeti bodove, ali imamo i mi svoju računicu i svoj cilj i nadam se da ćemo ga ostvariti. Što se tiče osvježenja ekipe, imamo skoro tri dana, mislim da ćemo uspjeti vratiti ekipu na onaj nivo na kojem smo bili prije evropskih utakmica", poručio je prvotimac Sarajeva.

Duel Sarajeva i Radnika na programu je u ponedjeljak na "Koševu" od 20.30 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 5. KOLO:

U subotu:

Velež - Široki Brijeg (17.30)
Zvijezda 09 - Čelik
Borac - Mladost (20.30)
Željezničar - Sloboda

U nedjelju:

Tuzla siti - Zrinjski (20.30)

U ponedjeljak:

Sarajevo - Radnik (20.30)

TABELA: Željezničar 10. Tuzla siti 9, Sarajevo (-1) 7, Borac 7, Čelik 7, Sloboda 5, Široki Brijeg (-1) 4, Mladost DK 4, Zrinjski (-1) 3, Radnik 3, Velež 1, Zvijezda 09 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC