• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlična igra: Srbija s pola gasa razbila Italiju

Autor mondo.rs

Neravnopravan duel "orlova" i "azura" u Atini. Đorđevićev tim demonstrirao snagu.

 Akropolis kup: Italija - Srbija 64:96 Izvor: MN PRESS

Iako rezultat u pripremnom periodu nije najvažniji, lepo zvuči podatak da je Srbija u Atini ostvarila petu pobjedu u isto toliko međunarodnih provera.

I to više nego ubjedljivo!

Italija - Srbija 64:96 (15:14, 17:31, 17:24, 15:27)

Izabranici Aleksandra Saše Đorđevića "pregazili" su "azure" u drugom kolu "Akropolis kupa" i napravili odličan uvod u nedeljni meč protiv objektivno najjačeg rivala u dvorani "OAKA" - reprezentacije Grčke.

Nikola Jokić bio je oružje u "unutrašnjoj" igri Srbije za koje Italijani ni izbliza nisu imali odgovor.

NBA superstar postigao je 20 poena i dao veliki doprinos rutinskoj pobjedi protiv ekipe sa kojom će se Đorđevićev tim sresti i na Svjetskom prvenstvu u Kini, ali i na azijskom pripremnom turniru, uoči Mundobasketa.

U ovom sastavu, bez Luiđija Datomea, Danila Galinarija i Danijela Heketa, izabranici selektora Romea Saketija nemaju previše razloga za optimizam ni u duelima protiv slabijih timova iz Srbije.

U današnjem meču, uz ponovo veoma loš šut za tri "azura" (6/25), Srbija nije imala problem da rutinski "prelomi" meč krajem druge i početkom treće dionice, predvođena Jokićem, Bogdanom Bogdanovićem (15 poena), Nemanjom Bjelicom, Markom Gudurićem (po 13) i Vasilijem Micićem (11 poena).

Milutinov opet u timu, Raduljica odmarao

Đorđević je u ovoj utakmici vratio u rotaciju Nikolu Milutinova, uvrstio ga u startu postavu i koristio ga četiri i po minuta. Raduljica je danas dobio šansu za odmor i nije ulazio u igru.

Za pohvalu je i pristup Đorđevićevog tima, dan nakon šokantne, teške povrede Dragana Milosavljevića, koji neće igrati na Svjetskom prvenstvu, a vjerovatno i u većem dijelu predstojeće sezone.

Srpski košarkaši ozbiljno su shvatili provjeru protiv Italijana, pa intenzitet nije previše opadao ni dok je razlika uveliko doticala maksimalnih "plus 32", dva minuta prije kraja (92:60).

Naredni, najjači test na "Akropolis kupu" zakazan je za nedjelju u 19.30 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Posle tog meča "orlovi" će se vratiti u Beograd, pa otputovati na nastavak priprema u Aziju u utorak.

Italija: Delavale 9, Belineli 16, Đentile 11, Biliga 6, Vitali 6,Filoj, Bruks 3, Tesitori 2, Riči, Abas 8, Saketi 2, Datome.

Srbija: Simonović 8, Bogdanović 15, Bjelica 13, Raduljica, Birčević, Jokić 20, Milutinov 3, Micić 11, Gudurić 13 (3/5 za tri), Jović, Marjanović 13.

Iz minuta u minut:

40' I Marjanović je pokušao da pogodi trojku, za kraj, ali nije uspeo.

38' 60:92 Marjanović pogađa pod faulom za maksimalnu prednost "plus 30", a Gudurić posle tajm-auta dodaje još dva poena.

37' 60:86 Nema stajanja, iako je odavno poznato ko će pobediti. Gudurić ubacuje trojku iz ćoška, a

35' 56:83 Jokić pogađa pod faulom i postiže svoj 19. poen. Sa linije penala stiže i 20.

33' 51:78 Raste prednost Srbije, dok Nemanja Bjelica "vezuje" tri trojke u nizu!

30' 49:69 Miran ritam utakmice, koja ide ka ubedljivoj i očekivanoj pobedi našeg tima. Posle pola sata igre je 30 razlike, a krajem prethodne deonice je sviran nesportski faul Joviću, u pomalo konfuznoj situaciji na obe strane.

25' 39:56 Bogdanović sa osam metara ubacuje trojku, pa onda daje još jednu! Lopta je udarala obruč i ipak ušla. Tajm-aut za Italiju.

23' 36:50 Nastavljaju "orlovi" u ritmu kao pre pauze. Marjanović je poentirao posle ofanzivnog skoka, a Bogdanović je potom asistirao Simonoviću, za trojku iz ćoška.

20' 35:42 Za kraj prvog dela Bogdanović daje svoju prvu trojku posle šest promašaja. Maksimalno vođstvo Srbije na pauzi.



20' 32:42 Jokić promašuje, pa hvata svoj promašaj, a Gudurić u sledećem napadu daje još jednu trojku. Belineli ga je na drugoj strani udario laktom u lice i dobio zbog toga tehničku.

18' 27:33 Vitali smanjuje prednost "orlova", a Đorđević poziva tajm-aut.

16' 22:31 Bjelica hvata loptu u napadu i donosi Srbiji "plus 8". Bogdanović potom ne koristi napad i prodor kojim je hteo da postavi prvi dvocifreni "plus". Ne ide Bogdanu na početku meča, pa trojke šutira 0/5.

13' 20:25 Lepa igra Srbije. Bogdanović iza leđa dodaje loptu Bjelici, on brzo asistira Simonoviću, koji ubacuje trojku. Selektor Italije Saketi zove tajm-aut.

12' 18:17 Gudurić sada ubacuje trojku, a Đentile odgovara snažnim zakucavanjem.

10' 15:14 Loš period meča na obe strane - promašaji i izgubljene lopte, do prve trojke Srbije. Ubacio je Vasa Micić, na Jokićevu asistenciju. Gudurić potom nije dao "otvoren" šut za preokret.

9' 15:11 "Azuri" su ušli u seriju, a Jokić nije uspeo da smanji zaostatak slobodnim bacanjima. Promašio je oba šuta (timski 1/4).

6' 10:9 Đorđević često menja tim. Sada su na parketu Micić, Gudurić, Bjelica, Jokić, Marjanović. Belineli je odgovorio na taj sastav trojkom za vođstvo "Azura" i tajm-aut Đorđevića.

5' Marko Belineli, koji bi trebalo da bude najbolji šuter Italije, gađa na "Akropolis kupu" 0/13 za tri poena. Loše je počeo i današnji meč.

2' 3:3 Prvi pogodak iz igre našeg tima dao je Bogdanović, da izjednači. Prethodno je slobodno bacanje iskoristio Milutinov.

Startne petorke:

Italija: Belineli, Vitali, Bruks, Abas, Biliga

Srbija: Simonović, Bogdanović, Birčević, Milutinov, Jović

- Italijani danas nastupaju bez svog prvog plejmejkera, Danijela Heketa, dok je u sastavu "orlova" ponovo Nikola Milutinov.

Jasno je da momenat za ovu utakmicu nije dobar, jer dolazi samo nekoliko sati nakon što je potvrđeno da je pred Milosavljevićem duga pauza i da će opet morati na operaciju kolena.

Ipak, život mora da ide dalje, pa će tako "orlovi" istrčati na duel protiv "Azura", koji su se posle utakmice protiv Grčke u petak rastali sa Pjetrom Aradorijem, koji je "precrtan" sa spiska za Svetsko prvenstvo u Kini odlukom selektora Romea Saketija.

Pratite tekstualni prenos ove utakmice na MONDU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC