• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bejl počeo, Modrić isključen, Jović igrao!

Autor mondo.rs

Zinedin Zidan ostao je bez Edena Azara veče prije prve utakmice u sezoni, pa je iznenadio mnoge.

Ovo je malo ko očekivao: Garet Bejl bio je jedan od najboljih fudbalera Real Madrida danas na skoro rasprodanom "Balaidosu", na kom se trener Zinedin Zidan trijumfalno vratio u Primeru.

Selta je bila dobra i srčana, ali je Vigo morao da se zadovolji utešnim golom u nadoknadi vremena za - 1:3 (0:1) u 1. kolu La Lige 2019/20.

Ovaj rezultat stigao je veče nakon što se povrijedio Eden Azar, a šampion Barselona pao na "San Mamesu" poslije majstorije 38-godišnjeg Arica Adurica.

semafor

0:1 - Benzema (12)

0:2 - Kros (61)

0:3 - Vaskez (80)

1:3 - Losada (91)

U Galiciji je debitovao i najskuplji srpski fudbaler svih vremena, Luka Jović, koji je u 81. minutu zamijenio jednog od najboljih igrača meča i strijelca vodećeg gola za Madriđane, Karima Benzemu.

"Bencu" je u 12. minutu raspoloženi i vatreni Bejl asisitirao za 0:1, nakon čega je Zidanov sastav poređan u onu staru postavku 4-3-3 nastavio da "lomi" ekipu trenera Frana Eskribe, sve dok Havijer Estrada Fernandez u nadoknadi prvog poluvremena nije pozvao VAR sobu upomoć i prepoznao igranje rukom domaćih, čime je poništeno izjednačenje usled katastrofalne reakcije Alvara Odriozole u svom šesnaestercu.

Desnom beku Reala, koji je htio da dribla na desetak metara od Tiboa Kurtoe, loptu je oduzeo spretni Jago Aspas, okrenuo se, izdržao povlačenje Odriozole sa leđa i dodao do Braisa Mendeza, koji je pogodio mrežu za 1:1, ali…

...svemu je prethodio prekršaj pravila igre, što naravno nije bilo sa odobravanjem prihvaćeno ni kod igrača, ni kod navijača Selte.


Selta Vigo: Blanko - Kevin, Kostas, Arauho, Olaza - Lobotka (od 75. Sisto), Beltran (od 83. Šeik), Mendez, Suarez - Fernandez (od 88. Losada), Aspas.

Real Madrid: Kurtoa - Odriozola, Varan, Ramos, Marselo - Modrić, Kasemiro, Kros - Bejl (od 75. Isko), Benzema (od 81. Jović), Vinisijus (od 69. Vaskez).

Klupa Reala danas: Navas, Militao, Naćo, Vaskez, Isko, Rodrigez, Jović.

Pauza od 15 minuta ove vruće subote popodne u Španiji pomogla je Eskribinom timu da "ohladi glavu", Selta se na teren vratila riješena da uzvrati i zasluži još jedno izjednačenje, a u tome je trebalo da im pomogne upravo VAR tehnologija, uz koju je nervozni Estrada Fernandez skupio dovoljno argumenata da pokaže Luki Modriću direktan crveni karton u 51. minutu.

Najbolji fudbaler svijeta za prošlu godinu dugo je tražio objašnjenje od sudije, smatrajući da to što je zgazio na petu izvanrednom Denisu Suarezu ne može biti ništa drugo no faul i opomena, ali uzalud - prvi put u karijeri isključen je u La Ligi, a drugi put od kada je stigao iz Totenhema u redove najtrofejnijeg evropskog kluba.

Bez njega, Aspas je povukao ekipu u napad, otvorio se prostor na polovini domaćih, a upravo odatle - sa preko 25 metara udaljenosti - Toni Kros "zategao" je jedan od vjerovatno najljepših golova u sezoni 2019/20, iako je tek počela prva runda šampionata.

Lopta se od prečke zakoprcala u mreži Rubena Blanka, što je razbilo domaću postavu u svakom smislu.

Iako brojčano nadmoćni, mocmi u svijetlo plavom bili su nadigrani i natrčani u nastavku meča, a Zidanov tim poentirao je još jednom i to poslije divne akcije navale u kojoj je Benzema poslije "piruete" na "kapici" odigrao u stranu za rezervistu Lukasa Vaskeza, a ovaj rutinski postavio preubjedljivih 0:3.

Tada je šansu da zaigra dobio i naš Jović, nakon što je u igru umjesto prskosnog Bejla ušao i Isko, međutim poslije dve-tri dobre šanse gostiju za 0:4, četvrti pogodak pao je na drugoj strani, a dao ga je još jedan "drugopozivac", Iker Losada.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC