• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRILER u Subotici: Tomane za pobedu Zvezde! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Crveno-beli se dobro namučili, ali ponovo stigli do tri boda.

 Superliga Spartak - Crvena zvezda 2:3  Izvor: MONDO

Umalo da kombinovanje sastava skupo košta Vladana Milojevića i Crvenu zvezdu.

Snažan otpor pružio je domaćin u Subotici, vodio, potom izjednačio desetak minuta pred kraj, ali na tri boda, ipak, idu u Beograd:

Spartak - Crvena zvezda 2:3 (1:1).

Gol odluke postigao je Portugalac Tomane, što je njegov prvenac u crveno-belom dresu. Upisao ga je u 84. minutu, sjajnim trzajem glavon na centaršut Milana Gajića.


Prethodno je David Dunđerski opalio po lopti iz velike udaljenosti i savladao Milana Borjana. Iskoristio je slobodan prostor pred sobom i šutirao, a golman crveno-belih "paradom" samo ulepšao pogodak.

Do tog trenutka delovalo je da će Crvena zvezda i pored neubedljive igre stići do pobede, pošto je Veljko Simić u 49. minutu doneo prednost svom timu i iskupio se za veliki promašaj iz prvog poluvremena. Tada mu je šut u situaciji "jedan na jedan" odbranio Miloš Ostojić, ali je ovaj put imao više sreće. Velike zasluge za pogodak idu Tomaneu, koji je lepo prošao po desnoj strani i odigrao povratno dodavanje.

Prethodno je u 37. minutu Miloš Vulić odlično šutirao sa nekih 18 metara u bliži ugao i anulirao prednost Spartaka, do koje su plavo-beli stigli u 6. minutu posle slabe reakcije Nemanje Milunovića i pogotka Lazara Tufegdžića.

Nisu "golubovi" možda zaslužili poraz u ovoj utakmici, pokazali su da žele da igraju fudbal, trudili se da napadnu favorizovanog rivala i ako tako nastave sigurno ih čekaju bolji rezultati.

Što se tiče crveno-belih, Zvezda je u ovoj utakmici ostvarila cilj - nastavila je maksimalan učinak u Superligi (4/4), Tomane je "probio led" pogotkom, ali Vladan Milojević i te kako ima razloga za nezadovoljstvo nastupima pojedinih igrača.

Promenio je kompletan vezni red i napad u odnosu na evropske utakmice, a u odbrani je od početka bio Milan Gajić. Iako je upisao asistenciju  za odlučujući gol, čini se da je morao mnogo više da pokaže u ovoj utakmici. Isto važi i za mladog Krstovića u napadu, za Jevtovića i Simića na krilima, dok su Petrović i Vulić zaslužili prelaznu ocenu za igru u prvom poluvremenu, ali je novajlija iz Rada morao da bude zamenjen u 75. minutu zbog povrede, a nekadašnji kapiten Napretka se uklopio u bledo izdanje ostalih saigrača iz ofanzivnog dela tima.

Crveno-beli se sada ponovo okreću kvalifikacijama za Ligu šampiona i duelu sa Jang Bojsom u Švajcarskoj, a u idućem kolu domaćeg prvenstva dočekuju Čukarički, dok će Spartak igrati u Nišu protiv Radničkog.

SPARTAK: Ostojić - Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević (83. Ivančević) - Jočić, Marčić - Mladenović (70. Gojkov), Tufegdžić, Denković - Šormaz.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Milunović, Pankov, Rodić (46. Žander) - Jevtović, Petrović (75. Ivanić), Vulić, Simić - Krstović (55. Vukanović), Tomane.

Sudija: Novak Simović.

TOK UTAKMICE:

Izvor: MONDO

Kraj.

- Sačuvao je Žander mrežu svog gola i, verovatno, pobedu Crvene zvezde odličnom intervencijom glavom na gol-liniji u 87. minutu!

- GOOOL! Crvena zvezda ponovo vodi od 84. minuta, prvim golom Tomanea u crveno-belom dresu. Asistent je bio Milan Gajić.

- GOOOL! Spartak stiže do 2:2 u 79. minutu posle snažnog šuta Davida Dunđerskog. Borjan je uspeo samo da zakači loptu...

- Ponovo je Lazar Tufegdžić, igrač koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, imao šansu za gol, ali je bio neprecizan. Sjajno se ubacio u peterac gostiju na dodavanje Gojkova, uspeo da šutira pored Borjana, ali je lopta otišla pored gola, čak i zakačila stativu... Bilo je to u 76. minutu.

- Poslednjih petnaestak minuta u Zvezdinom timu igraće Ivanić, koji je zamenio očigledno povređenog Njegoša Petrovića.

- Sjajna intervencija Borjana u 67. minutu posle šuta Tekijaškog glavom na centaršut iz prekida. "Panterskom" reakcijom je golman Zvezde sprečio pogodak.

- Veliku priliku za gol imao je Stefan Šormaz u 60. minutu, ali ga je odlično blokirao Radovan Pankov.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:1 od 49. minuta pogotkom Veljka Simića na povratko dodavanje Tomanea. Iskupio se mladi fudbaler za promašaj iz prvog dela...


- Drugo poluvreme počelo je promenom u timu Crvene zvezde, umesto Rodića ušao je Žander.

Poluvreme. Iznenadio je Spartak pogotkom iz kontre za 1:0, ali su crveno-beli potom dominirali, a domaći čekali novu šansu iz kontranapada. Po šansama je Zvezda bila mnogo bliža drugom pogotku, ali rezultat posle prvog dela je 1:1, pa nas očekuje dosta uzbuđenja po povratku sa odmora.

Izvor: MONDO/TV Arena sport

- Dobar centaršut Mladenovića u 42. minutu, ali je šut Tufegdžića glavom blokirao Gajić. Tražili su domaćini penal zbog navodnog igranja rukom, međutim, nije se začula pištaljka Novaka Simovića.

- Navijači Crvene zvezde su se oglasili povodom aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori:


- GOOOL! Crvena zvezda stiže do izjednačenja u 37. minutu preko Miloša Vulića. Snažno je šutiro sa 18 metara u bliži Ostojićev ugao. Čini se da je golman Spartaka bio zaklonjen, pa nije dobro video kuda ide lopta.


- Sa gol-linije glavom izbacio je loptu Vladimir Otašević posle šuta Jevtovića u 30. minutu!

- Odlična šansa za Simića u 28. minutu, ali je Ostojić sjajno intervenisao. Jevtović je bio asistent.

- Daleko od svog gola morao je da istrči Milan Borjan da bi zaustavio kontru plavo-belih. Bio je to riskantan, ali ispostavilo se uspešan potez Zvezdinog golmana u 18. minutu.

- Gužva pred golom Spartaka posle centaršuta Vulića iz prekida, a potom i šut Rodića... Pojačavaju pritisak gosti, koje je prvobitno uzdrmao pogodak domaćina.

- Gajić je bio u prilici pred golom Spartaka posle centaršuta Rodića u 9. minutu, ali nije dobro centrirao.

- GOOOL! Spartak vodi 1:0 od 6. minuta pogotkom Lazara Tufegdžića! Prvo je "lažnjakom" prevario Milunovića, a potom precizno šutirao pored njega. Nemoćan je bio Borjan u toj situaciji.


- Prva prilika viđena je već u 17. sekundi! Zapreto je Milan Jevtović, ali je golman Spartaka Miloš Ostojić uspešno intervenisao.

Izvor: MONDO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

sasa savic

fudbal u srbiji treba ukinuti... ovakve namestaljke nisu moguce ni u africkim dzunglama...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC