• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno uspio - Gofan u prvom Masters finalu!

Autor mondo.ba

Belgijanac će u svom prvom finalu turnira iz Serije 1000 igrati protiv pobjednika meča Novak Đoković – Danil Medvedev.

David Gofan konačno je uspio!

Belgijski teniser plasirao se večeras u svoje prvo Masters finale savladaši rezultatom 2:0 francuskog veterana Rišara Gaskea (6:3, 6:4), koji je, ipak, napravio pomak kad je turnir u Sinsinatiju u pitanju s obzirom da je 2018. godine zapeo već na prvoj prepreci.

U prvom setu ključni trenutak dogodio se u četvrtom gemu, kada je belgijski teniser oduzeo drugi servis gem Francuzu za 1:3 na semaforu.

Igraču koji je prošle godine eliminisan u prvom kolu ovog turnira od španskog predstavnika Pabla Karenja Buste i koji je u Sinsinatiju stigao do svog prvog ''Masters'' polufinala nakon šest godina, malo šta je polazilo za rukom protiv Gofana, koji je u godini ranije zaustavljen u polufinalu od Rodžera Federera.

Koliko je David bio dominantan u prvom setu protiv Gaskea, dovoljno govori podatak da u čak tri gema na svoj servis nije izgubio nijedan poen, a razloge ubjedljivog gubitka seta treba tražiti i u činjenici da je Gaske na drugi servis osvojio samo 22 posto poena, dok je u tom segmentu igre Belgijanac bio skoro pa perfektan osvojivši 11 od 13 poena (85 posto).

Na kratko je Rišar do daha došao na startu drugog seta, kada je ''spojio'' dva gema te u drugom iskoristio treću brejk-loptu.

Ipak, nije to omelo Gofana, koji je odmah uzvratio i vratio se na kolosijek koji vodi ka finalu i okršaju sa najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem ili Rusom Danilom Medvedevim.

Držao se veteran iz Francuske do 3:3, kada mu je Gofan opet oduzeo servis, a kasnije svoja dva servis-gema, kao što je to radio i dobrim dijelom prvog seta, osvojio bez izgubljenog poena.

Gofan sad čeka rivala u svom prvom Masters finalu, a njegovi potencijalni protivnici svoj polufinalni meč će početi u ponoć. Srpski teniser jeste favorit, ali zabrinjava povreda lakta na koju se požalio tokom četvrtfinalnog meča.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC