• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grčka lako protiv Turske, dabl-dabl Janisa

Autor mondo.ba

Janis Adetokunbo upisao dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, a onda sjeo na klupu i odgledao završnicu rutinske pobjede Grčke nad Turskom u polufinalu Akropolis kupa.

 Akropolis kup - Grčka - Turska 84-70 Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije igraće u subotu za trofej Akropolis kupa protiv Grčke koja je večeras sa 84:70 savladala Tursku u polufinalu ovog turnira.

MVP NBA lige Janis Adetokunbo sa 16 poena i deset skokova, Princezis sa  18 poena i Papajanisa koji je upisao 12 poena predvodili su grčku reprezentaciju do pobjede kojom su izborili finale i borbu za 18. trofej Akropolis kupa.

Srbija će od 20.30h u OAKA Areni u reprizi finala iz 2009. godine imati priliku da šesti put osvoji trofej, odnosno prvi put pod ovim imenom.

Grci su imali pobjedu u svojim rukama tokom cijelog meča, a kada je sve bilo definitivno riješeno najbolji grčki košarkaš Janis Adetokunbo sjeo je na klupu i mirno odgledao završnicu, proslavljajući poteze svog brata Tanazisa na terenu.

GRČKA - TURSKA 84:70 (24:17, 18:20, 21:20, 21:13)

Turska je prva ubacila loptu u obruč, ali bilo je to njeno jedino vođstvo, jer su Grci odmah i žestoko uzvratili – serijom 13:0 i selektoru Turske ništa nije rpeostalo nego da pozove tajm aut. 

Sa dve vezane trojke i dodatnim bacanjem Vilbekina uspjeli su Turci da smanje na 17:11, međutim, domaćin je lako vraćao dvocifrenu prednost.

Prva četvrtina u kojoj su dominirali Janis i Princezis završena je 24:17, a iako je Turcima pripala druga četvrtina i u tom periodu su Grci imali ogromnu prednost – 36:22.

Uspjevali su Turci trojkama, koje su večeras šutirali 11/36 da se približe Grcima, što je bio i slučaj na kraju druge četvrtine koja je završena rezultatom 42:37.

Iljasova je bio prvo ime turskog tima u nastavku, njegovim poenima uspjeli su Turci da priđu na samo četiri razlike u trećem periodu, bilo je 61:57, ali bio je to posljednji trzaj ekipe Ufuka Sarice.

Grci su brzo, serijom 6:0 vratili dvocifrenu prednost koju su rutinski održavali do samog kraja i upisali pobjedu 84:70. 

Selekcija Grčke u dobroj je formi, uzimajući u obzir da su ranije sa ubjedljivih 83:63 savladali Italiju, ali problem za selektora Saricu je povreda Kostasa Slukasa koj se povrijedio na tom meču i vjerovatno će propustiti Svjetsko prvenstvo u Kini.

Korkmaz sa 25 poena i Iljasova sa 16 poena bili su najefikasniji u selekciji Turske koja će se u nedjelju od 17 časova protiv Italije boriti za treće mjesto.

U finalu Akropolis kupa od 20.30h igraće Grčka i Srbija uz direktan prenos na TV Arena sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC