• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lakat je izdržao, Novak nije!

Autor mondo.rs

"Danas sam izgubio meč, ali nisam mnogo toga pogrešnog uradio", rekao je Novak Đoković, koji će u Njujork ponijeti jednu Masters titulu iz 2019. godine.

Lakat je izdržao, ali Nole nije.

(1) Novak Đoković otputovaće u Njujork na odbranu titule osvajača US opena,  odnosno započeti 26. avgusta napad na 17. gren slem trofej u karijeri kao svetski "Broj 1", ali i osvajač samo jednog mastersa u 2019. godini - Madrida.

Titulu u Sinsinatiju, kojom je prije godinu dana kompletirao "Zlatni masters" i postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio sve turnire ove serije, predao je u noći između subote i nedjelje još jednim porazom u duelima sa (9) Danilom Medvedevom.

Poslije četvrtfinala Monte Karla ove sezone, Rus je savladao Srbina i u polufinalu Sinsinatija. Takođe u tri seta - 6:3, 3:6, 3:6.

"Mislim da sam igrao veoma dobar meč. Naravno u gemovima u kojima sam gubio servis, kao onom na 1:1 u trećem setu, mogao sam da odigram bolje, ali kada neko servira blizu 200 na sat drugi servis i ne pravi mnogo duplih servis grešaka, a pritom snažno hvata svaki udarac, ostaje mi samo da mu skinem kapu. Igrao je nevjerovatno od 4:3 u drugom setu i nisam mogao mnogo da učinim. Vidi se da definitivno ima mnogo samopouzdanja", rekao je Đoković za "Sportklub".

"Vidio sam mnogo pozitivnih stvari u igri. Danas sam izgubio meč, ali nisam mnogo toga pogrešnog uradio. Izgubio sam od odličnog igrača i idem sada u Njujork da se dobro spremim za US open".



Medvedev, kojem je to bio 15. meč u posljednjih 19 dana, u trećem uzastopnom finalu ovog ljeta sastaće se večeras od 22 časa se sa debitantom u borbama za trofej na Masters nivou, (16) Davidom Gofanom.

U prethodna dva finala u Vašingtonu i Mastersu u Montrealu, Medvedev je gubio od Nika Kirjosa 6:7 (6:8), 6:7 (4:7) i Rafaela Nadala 3:6, 0:6.

Đoković je u petom duelu sa 23-godišnjim vižljastim Moskovljaninom odigrao odličan uvodni set, tokom kog je djelovalo da je raspoložen za tenis i da ne oseća bol u laktu, zbog kog je dan ranije u četvrtfinalu sa Lukom Pujom tražio pomoć fizioterapeuta.

polufinala

(16) David Gofan - Rišar Gaske 6:3, 6:4
(1) Novak Đoković - (9) Danil Medvedev 6:3, 3:6, 3:6

finale

(16) David Gofan - (9) Danil Medvedev (22.00)

* poslušajte intervju koji je Đoković dao za Sportklub poslije duela *

Novak za SK
Izvor: YouTube



Iako se suočavao sa jakim Danilovim servisima, ritern je "radio" kao u najbolja vremena, pa je Medvedev popustio u šestom gemu, nakon čega je 32-godišnji Beograđanin potvrdio brejk sa nulom u narednom gemu i sa još jednim izgubljenim poenom na svoj servis pri vođstvu 5:3 upisao prvi set na semafor.

Ispostavilo se i poslednji, jer je za razliku od najvećeg broja Đokovićevih protivnika u periodu od 2011. do 2016. i 2018. na ovamo - Rus zaigrao za nivo bolje nakon Novakovog vođstva.

Kao finalista Vašingtona, Montreala i Sinsinatija, Medvedev je "za koplje" ispred ostalih u trci za bonus od 1,5 miliona dolara koji Američka teniska federacija dodeljuje zbirno najuspešnijem teniseru tokom takozvane "Američke turneje", koja će biti završena 8. septembra finalom US opena.

 Kada srpski as, koji je aktuelni osvajač i Mastersa u Šangaju, nije iskoristio brejk loptu pri rezultatu 2:2 u drugom setu, narednu nije dobio do kraja meča. Nervozan zbog olako propuštene šanse, a svestan da je rival već uveliko bio podigao kvalitet tenisa u odnosu na prvi set, Đoković je u "zlo doba" prepustio servis Medvedevu (3:5) i potom izgubio sva četiri poena u devetom gemu drugog seta za 1:1 u neizvesnijem od dva polufinala.

Medvedev, koji se naigrao tenisa ovog leta u Sjedinjenim Državama, nastavio je gde je stao i u trećem setu, a Đokoviću nije pomoglo ni bodrenje iz lože u kojoj nije bilo Marjana Vajde, ali jeste Gorana Ivaniševića i Janka Tipsarevića.



Prvi put Rus je oduzeo servis Đokoviću u trećem, a poslednji u devetom gemu za superiorno izdanje u "majstorici", setu koji je i najmanje trajao u poređenju sa prethodna dva.

Posle ubojitih servisa, Medvedev je često menjao ritam, igrao poene sa osnovne linije, izlazio na mrežu, napadao iz forhenda i držao Đokovića van ritma, zbog čega mu je najbolji teniser sveta iskreno i srdačno čestitao tokom konferencije za medije po završetku susreta.

Medved i Gofan, koji je pet godina stariji, igraće večeras u Ohaju za daleko najvažniji trofej u karijerama, ali i nagradu od 1,1 milion dolara.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC