Zločin koji je potresao BiH: Bebu ugušile dekom

Autor:

E.L. i njena majka E.H došle u Dom zdravlja i rekle da je dijete mrtvo rođeno

1
A- A A+
policija stop milicija traka Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Poziv dežurnog ljekara iz Doma zdravlja Bužim juče je digao na noge istražioce MUP-a Unsko-sanskog kantona kada je rekao da je novorođenče koje je doneseno u ambulantu ubijeno!

Naime, dijete su ljekaru donijeli djevojka E.L. (19) i njena majka E.H. (41) iz naselja Elkasova Rijeka, koje su kazale da je mrtvo rođeno. Ljekar je odmah shvatio da je dijete umrlo nasilnom smrću te je obavijestio policiju.

"Dnevni avaz" u izdanju za nedjelju piše da je nakon toga odmah u ambulantu stigao i tužilac, koji je naredio obdukciju tijela bebe kako bi se riješile sve nedoumice. Kada je stigao rezultat, crne slutnje su se obistinile - beba je ubijena.

Dvije žene, pritisnute dokazima, slomile su se i priznale šta su učinile. Djevojka je, naime, krila trudnoću od svoje porodice. Nosila je široku odjeću i niko od ukućana nije posumnjao da je u drugom stanju. Kada je dobila trudove, otišla je na tavan, gdje se, navodno, uz pomoć majke porodila, a potom su dijete umotale u deku i ugušile ga.

Pronađeni tragovi krvi

Pretresena je i njhova kuća. Istražioci su, navodno, pronašli tragove krvi i deku u kojoj je beba ugušena. Sve je poslano na vještačenje te će kao dokaz biti korišteno u predstojećem sudskom procesu protiv osumnjičenih.

Nakon hapšenja, E.L. i E.H. su predate u nadležnost dežurnog tužioca, koji je predložio da im se odredi jednomjesečni pritvor. Istražioci će saslušati i oca ubijene bebe, a čije ime je, navodno, djevojka otkrila.

Ostale vijesti