• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umorni Čelsi grmio, vodio, pa jedva odolio Lesteru

Autor mondo.rs

"Plavci" dominirali na početku meča, dok su u drugom poluvremenu primili izjednačujući gol i uz mnogo sreće izbjegli drugi poraz na startu nove sezone.

Čelsi - Lester 1:1 (1:0) u pretposljednjoj utakmici 2. kola Premijer lige!

Domaćin je poveo preko Mejsona Maunta u sedmom minutu, a izjednačio je Vilfred Ndidi u 67, čime se iskupio za veliku grešku prilikom Čelsijevog gola.

Tim Frenka Lamparda poslije debakla na "Old Trafordu" je osvojio prvi bod ove sezone, dok je Lester zabilježio i drugi uzastopni remi.

Čelsi je ovog popodneva definitivno platio ceh potrošnji energije u meču za Superkup Evrope. Iako su u Istanbulu tek nakon penal serije poraženi od Liverpula, "plavci" su na Lester krenuli izuzetno agresivno i motivisano, tako da gosti u prvih nekoliko minuta bukvalno nisu znali šta ih je snašlo.

Pedro i Kristijan Pulišić u prva dva minuta su imali odlične prilike, da bi mladi Mejson Maunt na ivici kaznenog prostora oduzeo loptu neopreznom Ndidiju i matirao Kaspera Šmajhela.

Čelsi je imao inicijativu do 25. minuta, a posljednju veliku šansu imao je Ngolo Kante, koga je Olivije Žiru majstorski uposlio petom, ali je jedan od defanzivaca Lestera skrenuo šut Čelsijeve "radilice" u korner.

Gosti su polako preuzeli konce u svoje ruke, do poluvremena su samo najavljivali šta bi moglo da se desi istrošenom protivniku, da bi u drugom dijelu meča "punim gasom" krenuli po izjednačenje.

Do njega su došli kada je Džejms Medison idealno izveo korner, a Ndidi nadvisio Sezara Aspilikuetu i glavom poslao loptu pod prečku.

Lampard je prije toga poslao na teren Abrahama, a poslije gola Vilijana i Kovačića, ali energetski je njegovom timu bilo potrebno bar još četiri-pet izmjena da bi parirao rastrčanim "lisicama". Samo sreća i nespretnost Lesterovih igrača razlog su što Čelsi nije ostao potpuno praznih šaka.

Medison je u 73. minutu sa šest-sedam metara potpuno neometan tukao visoko preko gola, Džejmi Vardi iz kontre u 77. minutu je poslao loptu kraj suprotne stative, dok je Kepa u 89. minutu odbio "projektil" Jurija Tilemansa poslije još jednog brzog protivnapada.

Londonski tim za to vrijeme nije imao nijednu pravu šansu za novo vođstvo i pobjedu... Idućeg vikenda (subota, 13.30) sastaće se Norič i Čelsi, odnosno Šefild junajted - Lester (16.00).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC