• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl Uniona na debiju, ali briljirali navijači!

Autor mondo.ba

Lajpcig je ''pokvario'' debi Union Berlina u Bundesligi, a prvo ime u gostujućem sastavu bio je Marsel Sabicer, koji je postigao jedan, a pripremio preostala tri gola za svoje saigrače.

RB Lajpcig, trećeplasirani tim Bundeslige u prošloj sezoni, nije imao mnogo problema da stigne do pobjede u prvom kolu nove sezone.

Postojao je, naravno, oprez kod gostiju jer su za rivala imali debitanta u elitnom razredu njemačkog fudbala Union Berlin, koji je igrao pred ''našpanovanom'' domaćom publikom, ali se sve završilo onako kako su gostujući fudbaleri priželjkivali, pa čak i bolje od toga!

Na kraju, za goste odličnih – 0:4!

Meč je, osim ubjedljive pobjede favorizovanog gosta, obilježila sjajna koreografija domaćih pristalica, koje su prije prvog sudijskog zvižduka, uz neizostavne šalove, istakli i slike najvatrenijih navijača Union Berlina koji su preminuli u posljednjih trideset godina. 

Slobodno se može konstatovati – koreografija Berlinaca za 10!

Učesnik Lige šampiona u ''Kući starog šumara'' sav posao obavio je u prvih 45 minuta, nakon kojih je stekao prednost od tri gola i koje je odigrano po jakom pljusku.

Euforični navijači domaćeg sastava prvi put su utišani u 16. minutu - Marsel Halstenberg se u kaznenom prostoru debitanta u Bundesligi oslobodio čuvara, a potom imao ''sve vrijeme svijeta'' da se namjesti na udarac i pogodi mrežu iza leđa Poljaka Rafala Gikjeviča.

Nisu se oporavili ni od prvog, a mogao je u 22. minutu da uslijedi novi šok za domaće, ali ih je ''spasila'' VAR tehnologija kojom je utvrđeno da je Jusuf Poulsen igrao rukom prije nego što je Lukas Klosterman zatresao mrežu.

Spasa, ipak, nije bilo u 31. minutu, kada je RB Lajpcig udvostručio prednost. Za razliku od prvog gola, sad su uloge bile zamijenjene – Halstenberg je bio asistent, a Marsel Sabicer strijelac, sjajno pogodivši sa ivice šesnaesterca, a svemu je prethodila greška domaćeg čuvara mreže.

U 42. minutu već je bilo 0:3 – drugu asistenciju upisao je Sabicer, a mrežu je ovog puta, nakon bijega po lijevoj strani, zatresao Timo Verner.

U drugom poluvremenu Lajpcig je bio daleko bolji rival i stvorio još nekoliko šansi, ali se mreža još samo jednom zatresla, i to u 69. minutu, kada je konačan rezultat postavio mladi Francuz Kristofer Nkunku, koji je ušao u igru četiri minuta ranije umjesto strijelca trećeg pogotka Time Vernera.

I kod ovog gola, asistent je bio sjajni Marsel Sabicer!

BUNDESLIGA – 1. kolo

Nedjelja

Union Berlin – RB Lajpcig 0:4
/Halstenberg 16, Sabicer 31, Verner 42, Nkunku 69/

Ajntraht – Hofenhajm 1:0
/Hintereger 1/

Subota

Bajer L. – Paderborn 3:2 (2:2)
/Bejli 10, Haverc 19, Foland 69 – Mihel 15, Mamba 25/

Borusija Dortmund - Augzburg 5:1 (1:1)
/Alkaser 3, 59, Sančo 51, Rojs 57, Brandt 82  – Niderlehner 1/

Volfsburg – Keln 2:1 (1:0)
/Arnold 16, Veghorst 60 – Terode 90+1/

Verder - Fortuna Diseldorf 1:3 (0:1)
/Egeštajn 47 - Henings 36, Karaman 52, Ajhan 64/

Frajburg – Majnc 3:0 (0:0)
/Koler 81, Šmid 83, Valšmit 87/

Borusija Menhengladbah - Šalke 0:0

Igrano u petak

Bajern Minhen - Herta 2:2 (1:2)
/Levandovski 24, 60 pen - Lukebakio 36, Grujić 39/

TABELA: Borusija (D) 3, RB Lajpcig 3, Frajburg 3, Fortuna Diseldorf 3, Bajer L. 3, Volfsburg 3, Ajntraht 3, Bajern 1, Herta 1, Šalke 1, Borusija (M) 1, Paderborn 0, Keln 0, Hofenhajm 0, Verder 0, Majnc 0, Augzburg 0, Union Berlin 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC