Podnio, pa povukao ostavku - Šaš ostaje u Galati

Autor:

Nekadašnji vezista turskog kluba ostaće u stručnom štabu Fatiha Terima, koji je vjerovatno i najzaslužniji za njegov ostanak.

Podnio, pa povukao ostavku - Šaš ostaje u Galati Foto: Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Trener turskog šampiona Galatasaraja Hasan Šaš za manje od 24 sata promijenio je mišljenje i odustao od odluke o napuštanju kluba.

Bivši fudbaler, a trenutni trener turskog velikana juče je na društvenim mrežama saopštio da podnosi ostavku na funkciju i odlazi iz kluba.

Međutim, Šaš je danas objavio novu poruku na društvenim mrežama u kojoj tvrdi da ostaje u istanbulskom gigantu.

''Odanost je ono što nam ponekad treba u teškim trenucima. Ona te drži i ne da ti da se odvojiš od svoje boje, mladosti, snova i rada. Izvinjavam se i u isto vrijeme zahvaljujem svima koje sam rastužio i zabrinuo vlastitom tugom i brigom. Od danas ću još predanije raditi za uspjeh žuto-crvenih", poručio je Šaš, koji je uz poruku objavio i zajedničku fotografiju sa šefom stručnog štaba Galatasaraja Fatihom Terimom.

Galatasaraj je u petak u odbranu titule u turskoj Superligi krenuo teškim porazom 0:2 na gostovanju kod Denizlispora.

Šašova ostavka bila je potvrda da je u svlačionici bilo problema, ali njegova današnja poruka i fotografija pokazatelj su da je Fatih Terim i dalje jedan od najautoritativnijih fudbalskih stručnjaka i da opravdava nadimak "Imperator".

Ostale vijesti