Horor u bolnici: Ubio četvoro ljudi držačem za infuziju

Autor:

Muškarac koji je primljen u Sapoka psihijatrijsku ustanovu, u rumunskom okrugu Buzau, zbog alkoholisanosti, ubio je četvoro pacijenata metalnim držačem za infuziju i povredio još devetoro ljudi.

0
A- A A+
infuzija, bolnica, klinika, hitna pomoć, bolest, zaraza, lečenje, lekari, doktor, doktori, pacijent, pacijenti, infuzija, fiziološki rastvor, zdravstvo Foto: MONDO/Stefan Stojanović

U trenutku dok je prolazio kroz psihotičku krizu, osumnjičeni za četvorostruko ubistvo je metalnim držačem za infuziju udarao žrtve.

Tri osobe preminule su na licu mesta, dok su ostali teško povređeni, a neki od njih se nalaze u komi.

Sve žrtve su stariji ljudi, kojima je dijagnostifikovana demencija. Zbog toga nisu bili u stanju da se brane.

Petoro povređenih prevezeni su u bolnice u Bukureštu, a jedna od žrtava prevezena je helikopterom.

Ministarstvo zdravlja Rumunije poslalo je inspekciju u bolnicu Sapoka.

Zapalio pacijente u bolnici u Tirani! VIDEO

Ministarka Sorina Pintea izjavila je da će ministarstvo preduzeti odgovarajuće mere ukoliko se ispostavi da je došlo do povrede procedura.

Direktor mentalne bolnice Sapoka rekao je da je jedna od dežurnih sestara te noći bila udaljena samo dva metra od odeljenja u kojem su se dogodili napadi, navodeći da nije bilo vremena da osoblje reaguje.

Menadžer te ustanove Vijorika Mihalasku potvrdila je da su u subotu uveče dežurali lekar, sedam medicinskih sestara, tri dežurna lica, kao i dvoje negovatelja koji su nadgledali opasne psihički bolesne pacijente.

Izvori u policiji kažu da je napadača savladao policajac koji je u tom trenutku bio u bolnici kako bi učestvovao u prijemu jednog od pacijenta u medicinsku jedinicu.

Napadač, koji se nalazi u pritvoru ima 38 godina, nezaposlen je i iz sela je Sageata u Buzau.

Bio je dobrovoljno je hospitalizovan u Sapoka bolnici zbog alkoholisanosti u četvrtak, 15. avgusta.

Ostale vijesti