• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević poslije Akropolis kupa: Možemo još bolje!

Autor mondo.rs

Pronađena dubina u napadu i dobra defanzivna tranzicija bili su ključevi pobjede nad Grčkom u finalu turnira u Atini, smatra selektor Srbije.

 Aleksandar-Djordjevic-izjava-Akropolis-kup-Srbija-Grcka-85-80 Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević ocijenio je da je reprezentacija Srbije od petka do nedjelje u Atini odigrala "veoma dobar turnir".

Srbija je poslije ubjedljivih pobjeda nad Turskom i Italijom uspjela da savlada i domaćina, Grčku, iako u timu nije bilo Nikole Jokića.

"Pokazali smo kvalitet i individualno i taktičko znanje. Igrači su uradili bolji posao u drugom poluvremenu", počeo je selektor izjavu za zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

 "Orlovi" su u 23. minutu gubili sa 10 poena razlike, a onda polako počeli da ugrožavaju vođstvo Grka, predvođenih braćom Adetokunbo, Janisom i Tanasisom.

Đorđević je ocijenio da je bilo vrlo važno što je Srbija u finišu druge četvrtine uspostavila saradnju na relaciji bekovi - centri, konkretno Nikola Milutinov, koji je na parketu proveo 29 minuta i postigao 14 poena (Miroslav Raduljica dao je dva poena za 11 minuta, a Boban Marjanović ostao bez učinka za pet minuta u igri).

"U prvoj četvrtini smo još tražili svoju igru. Kasnije smo našli rješenja, dobili smo dubinsku igru, što je veoma važno protiv ovako agresivne ekipe, koja igra na granici faula, naročito na domaćem terenu. Ta dubina mora da nam bude oružje. Treba da igramo još hrabrije, lopte treba da budu direktnije, sa manje lob pasova", rekao je Đorđević.

Kako je meč odmicao, domaćin je postizao sve manje lakih poena iz kontri, nakon što je Janis Adetokunbo nekoliko puta digao publiku na noge silovitim zakucavanjima.

"Pored dubine u napadu, ključ utakmice je bila naša defanzivna tranzicija, jer su Grci tim koji je do sad najviše poena postizao iz kontranapada. Dobro smo trčali, ali smo pored toga pametnim napadima kontrolisali njihovu napadačku tranziciju. Možemo još bolje, fale nam neki igrači u rotaciji, ali bez obzira na to, odigrali smo veoma dobar turnir".

"Orlovi" se u ponedjeljak vraćaju u Beograd, a već u utorak popodne preko Frankfurta lete u Šenjang, gdje će od 23. do 27. avgusta imati posljednje tri provjere pred početak Mundobasketa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC